• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par rūpniecības attīstību un kvalificēta darbaspēka trūkumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2011., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par veselības aprūpes nodrošināšanu traumpunktos

Vēl šajā numurā

05.01.2011., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par rūpniecības attīstību un kvalificēta darbaspēka trūkumu

3.janvārī Centrālās statistikas pārvalde ir publicējusi datus par rūpniecības produkcijas izlaidi 2010.gada novembrī. Salīdzinot ar pagājušā gada oktobri, rūpniecības izlaide samazinājusies par 0,3%. Novembrī turpinājusies pēdējo mēnešu tendence, kad rūpniecības izlaidē pārmaiņus bija novērojami kāpumi un kritumi, kopējam izlaides līmenim saglabājoties nemainīgi augstā līmenī.

Mēneša laikā apstrādes rūpniecība samazinājusies par 0,6%. Straujāks kāpums novērots nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā – par 10,6%, gada laikā kāpinot izlaidi jau par 63,6%, bet lielāko kritumu mēneša laikā piedzīvojusi automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanas nozare – par 45,5%, gada laikā tomēr saglabājot joprojām strauju izaugsmi. Rūpniecības izlaidē pārējās nozarēs nav novērojamas būtiskas svārstības mēneša laikā.

Saistībā ar pagājušā gada augsto izlaides līmeni novembrī ir samazinājies rūpniecības pieauguma temps gada griezumā. Salīdzinot ar iepriekšēja gada novembri, rūpniecība pieaugusi par 11,4%, kas ir par 9,7 procentpunktiem mazāk nekā oktobrī.

“Vairāku pēdējo mēnešu rūpniecības dati liecina, ka aizvien vairāk rūpniecības sektoru sāk balstīt vietējā tirgus atkopšanās. Īpaši svarīgi tas ir laikā, kad Eiropā saglabājas nenoteiktība par valstu budžeta konsolidāciju ietekmi uz turpmāku pieprasījuma attīstību eirozonas valstīs, kā arī ekonomikas attīstības perspektīvām 2011.gadā,” skaidro finanšu ministrs Andris Vilks.

Turpmāka rūpniecības attīstība būs atkarīga ne tikai no jaunām investīcijām, bet arī no pieejamā kvalificētā darbaspēka, kas varētu šīs tehnoloģijas apkalpot, jo aizvien vairāk uzņēmumu sūdzas par kvalificētu darbinieku trūkumu. Tādēļ atbilstoša profesionālā apmācība kļūst arvien aktuālāka.

Aleksis Jarockis,
finanšu ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!