• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par veselības aprūpes nodrošināšanu traumpunktos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2011., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu un atbildot uz žurnālistu jautājumiem

Vēl šajā numurā

05.01.2011., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par veselības aprūpes nodrošināšanu traumpunktos

Veselības ministrija vēlreiz uzsver, ka neatliekamās palīdzības saņemšanā un nodrošināšanā jaunajā gadā nekas netiek mainīts. Arī traumpunktos pacientiem veselības aprūpes saņemšanas kārtība nemainīsies, jo arī turpmāk viņi varēs vērsties pēc palīdzības tajās pašās ārstniecības iestādēs, kur saņems nepieciešamo medicīnisko palīdzību nelielu traumu un citu akūtu saslimšanu gadījumā, maksājot valstī noteikto pacienta iemaksu.

Kā uzsver veselības ministrs Juris Bārzdiņš: “Traumpunktu darbības izmaiņas nedrīkst skart pacientu intereses. Izmaiņas attiecas tikai uz finanšu plūsmu ārstniecības iestādēs, kas ar katru iestādi tiks izrunāts, pirms līgumu noslēgšanas par 2011.gadu. Veselības ministrijas un arī katra nodokļu maksātāja interesēs ir efektīvi izlietot ārstēšanai paredzētos līdzekļus, nevis atsevišķās iestādēs salīdzinājumā ar citām par vienādu darbu trīskārši pārmaksāt. Es arī aicinātu neinterpretēt Satversmi, kurā attiecībā uz veselības aprūpi ir noteikts, ka valsts garantē ikvienam medicīniskās palīdzības minimumu, kas arī tiek un tiks garantēts.”

Bez maksas arī turpmāk tiek nodrošināta neatliekamā palīdzība, ko sniedz neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes jeb ātrā palīdzība. Par pārējo palīdzību gan ambulatori, gan slimnīcās, gan arī traumpunktos tāpat kā līdz šim pacienti maksā valstī noteiktās pacienta iemaksas, kuras nav jāmaksā no pacientu iemaksām atbrīvotajām iedzīvotāju kategorijām – bērniem līdz 18 gadu vecumam, grūtniecēm, pirmās grupas invalīdiem, politiski represētajiem un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem, kā arī trūcīgajiem pacientiem un pacientiem ar zemiem ienākumiem zem 120 latiem mēnesī u.c.

Attiecībā uz traumpunktu finansēšanu 4.janvārī Veselības ministrijā notika plānota tikšanās ar visām 11 ārstniecības iestādēm, kurās strādā traumpunkti. Turklāt ar katru ārstniecības iestādi visi samaksas un darba nosacījumi tiks izrunāti atsevišķi, slēdzot līgumus 2011.gadam. Līgumos arī tiks izvērtēta katras iestādes struktūra un finansējums tiks plānots tā, lai palīdzību pacienti varētu saņemt katru dienu.

Veselības ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!