• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pareizticīgo un vecticībnieku 2010./2011.gada Ziemassvētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2011., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223957

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pareizticīgo un vecticībnieku 2010./2011.gada Ziemassvētkos Rīgas un visas Latvijas metropolīta † Aleksandra Kristus Piedzimšanas svētku vēstījums

Vēl šajā numurā

07.01.2011., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pareizticīgo un vecticībnieku 2010./2011.gada Ziemassvētkos

Valsts prezidents Valdis Zatlers:

Labvakar jūsmājās!

Šovakar, pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos, sveicu visus, kuri svin šos gaišos, cerību pilnos un priecīgos svētkus.

Ziemassvētku vēsts šovakar izskan ne vien pareizticīgo un vecticībnieku baznīcās pasaulē, bet arī ļoti daudzās Latvijas ģimenēs. Šie svētki apvieno dažādu tautību cilvēkus – krievus, latviešus, ukraiņus, baltkrievus, veidojot mūsu valstī daudzveidīgu kultūru un sadzīves tradīcijas.

Šodien, Zvaigznes dienā, kristīgajām konfesijām, kas nevadās pēc Jūlija Cēzara kalendāra, noslēdzas Ziemassvētku laiks, bet pareizticīgie un vecticībnieki rīt svinēs savus Ziemassvētkus.

Zīmīgi, ka Ziemassvētku laiks sākas un noslēdzas ar ceļa motīvu. Ceļš vieno pagātni ar nākotni, mūsu sasniegumus ar mūsu iecerēm. Tāpēc šajos Ziemassvētkos novēlu visiem izvērtēt, kas ir jau paveikts, un izvirzīt sev jaunus, izaicinošus mērķus. Lai mērķi gluži kā zvaigznes apgaismo ceļu un mudina doties uz priekšu, sasniegt iecerēto, pilnveidot sevi, tādējādi darot arī pasauli sev apkārt gaišāku un labāku!

Tie, kas tic Kristum, ir aicināti staigāt gaismā. Bet, lai to izdarītu, jāapgaismo gan sava dvēsele, gan prāts, gan sirds, gan griba. Tas nozīmē būt labiem un pašcieņas pilniem – tādiem, ko dēvējam par sirds cilvēkiem, par gaišiem cilvēkiem.

Mūsu dzīves vērtību nosaka tas, cik esam cilvēcīgi. Cilvēcība ir Kristus mācības pamatā. Arī sabiedrību raksturo spēja uzklausīt citam citu, sniegt atbalstu un prast to pieņemt. Mācīsimies to atkal un atkal no jauna, jo tikai nemitīgas pilnveidošanās ceļi ved mūs uz mērķi.

Godātie pareizticīgās konfesijas pārstāvji!

Man ir gods nodot jums sveicienus arī no Viņa svētības, svētīgā Maskavas un visas Krievzemes patriarha Kirila, ar kuru nesen tikos Maskavā. Viņš vēlēja visiem Latvijas iedzīvotājiem ikdienas dzīvē un darbos izmantot spēku, ko sniedz kristīgās vērtības.

Arī es jums novēlu, lai ticības dotais spēks ļauj ieraudzīt līdz šim nepamanīto, saklausīt līdz šim nesadzirdēto un paveikt to, kas līdz šim šķitis par grūtu!

Lai jums daudz siltuma ģimenē un draugu lokā! Lai mums visiem daudz sirsnības sabiedrībā! Šovakar, rīt un ik dienu! Gaišus un priecīgus Kristus piedzimšanas svētkus!



Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa:

Sirsnīgi sveicu Latvijas pareizticīgos un vecticībniekus Kristus piedzimšanas svētkos!

Ziemassvētkiem, lai tie tiek svinēti rietumu vai pareizticīgo un vecticībnieku tradīcijās, ir vienots vēstījums – ticība, cerība un mīlestība. Šis ir laiks, kas ienes labestību un prieku ikvienā ģimenē, liek uz brīdi aizmirst ikdienas steigu un rūpes, lai būtu kopā ar saviem tuvākajiem.

Lai labestība un prieks, kas apvij Kristus dzimšanas svētkus, mūs pavada arī ikdienas gaitās! Lai miers un ticība stiprina mūs, mūsu ģimenes un valsti!

Priecīgus Kristus piedzimšanas svētkus!



Ministru prezidents Valdis Dombrovskis:

Dārgie Latvijas pareizticīgās un vecticībnieku baznīcas kristieši, sirsnīgi sveicu jūs Kristus dzimšanas svētkos!

Kaut arī rietumu un austrumu kristieši Ziemassvētkus svin dažādos datumos, tomēr šiem svētkiem ir vienota vēsts – ticīgie svin Jēzus Kristus piedzimšanu. Šī labā vēsts apvieno arī mūsu zemes cilvēkus, jo šajos svētkos dzimst ticība, cerība un mīlestība.

Ziemassvētki ar savām tradīcijām ir kļuvuši par tautas kultūras neatņemamu sastāvdaļu, jo šie svētki vecāku un dzimtu mājās vieno ģimenes, domājot gaišas un prieka pilnas domas. Šie svētki ienes mūsu dzīves gaitās garīgo un morālo stiprinājumu, savstarpēju izpratni un cieņu.

Lai svētku patiesais miers un prieks mīt mūsu sirdīs, mūsu ģimenēs un mūsu tautā!

Priecīgus Kristus piedzimšanas svētkus!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!