• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par Sociālās drošības tīkla ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2011., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par iespējām eksportēt liellopus uz Turciju

Vēl šajā numurā

11.01.2011., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par Sociālās drošības tīkla ieviešanu

Turpinot Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošanu, no 1.janvāra Labklājības ministrija (LM) pārņem Sociālā drošības tīkla ieviešanas koordināciju.

2011.gadā, nemainot nosacījumus, tiks īstenoti visi jau sāktie stratēģijā noteiktie pasākumi labklājības, izglītības, veselības aprūpes un pārvadājumu jomā. Lai to nodrošinātu, šogad labklājības, izglītības un pārvadājumu jomas pasākumiem kopumā paredzēts 8,41 miljona latu liels papildu finansējums.

No tā labklājības jomas pasākumiem papildus piešķirti 4,7 miljoni latu, lai nodrošinātu garantētā minimālā ienākumu līmeņa un dzīvokļu pabalsta izmaksu līdzfinansēšanu. Izglītības jomas pasākumam “Izglītības nodrošināšana bērniem 5–6 gadu vecumā” papildus piešķirti 0,36 miljoni latu, nodrošinot pirmsskolas un sākumskolas mācību priekšmetu standartu un programmu pilnveidi atbilstoši bērnu vecumposmiem.

Lai īstenotu pasākumu “Skolēnu pārvadājumu nodrošināšana skolēnu nogādāšanai skolās no apdzīvotām vietām, kur skolas ir slēgtas izglītības reformu rezultātā”, papildus paredzēti 0,24 miljoni latu. Savukārt 3,11 miljoni latu piešķirti pārvadājumu jomas pasākumam “Līdzekļi zaudējumu kompensēšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par invalīdu pārvadāšanu republikas pilsētās”.

2011.gadā papildus pasākumiem, kas jau tiek īstenoti, ieviesīs ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni, kas darbosies vakara un nakts stundās, kā arī brīvdienās, lai iedzīvotāji pēc ģimenes ārsta darba laika beigām varētu telefoniski sazināties par veselības problēmām un iegūt nepieciešamo medicīnisko konsultāciju akūtu saslimšanu gadījumā. Turklāt šāda tālruņa ieviešana atslogos neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu no konsultāciju sniegšanas un izbraukumiem pie pacienta, kā arī slimnīcu uzņemšanas nodaļas no ambulatoro konsultāciju sniegšanas vakara stundās un brīvdienās.

2011.gadā kopumā stratēģijas pasākumu īstenošanai paredzēts 79,38 miljonu latu finansējums. No tiem 14,02 miljoni latu ir Eiropas Savienības Sociālā fonda atbalsts, nodrošinot iespēju bezdarbniekiem, kas nesaņem bezdarbnieka pabalstu, iesaistīties sabiedrībai derīgos darbos pašvaldībās un saņemt par to ikmēneša stipendiju.

Stratēģijas mērķis ir mazināt negatīvo sociālo ietekmi, kas izveidojusies globālās un Latvijas finanšu un ekonomikas krīzes, kā arī strukturālo reformu rezultātā.

Visa informācija par Sociālo drošības tīklu no janvāra ir pieejama Labklājības ministrijas mājaslapā.

Ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!