• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Par iekšējo kontroli un korupcijas novēršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2011., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224085

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzjūtību ASV tautai sakarā ar traģisko apšaudi Arizonā

Vēl šajā numurā

11.01.2011., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Par iekšējo kontroli un korupcijas novēršanu

7.janvārī iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces sasauktajā sanāksmē Iekšlietu ministrijas iestāžu iekšējās kontroles dienestu vadība informēja par aktuālāko iekšējās kontroles jomā un korupcijas novēršanā, kā arī pārrunāja efektīvākos veidus korupcijas novēršanai.

“Uzklausot dienestu sniegto informāciju, ir jāsecina, ka iekšējā kontrole iekšlietu nozares dienestos tiek veikta pilnā apmērā un atbilstoši pieaugošajam korupcijas riskam. Augsts korupcijas risks saglabājas uzraudzības, kontroles un pirmstiesas izmeklēšanas jomā, tāpēc tām jāpievērš īpaša uzmanība, plānojot turpmākos korupcijas novēršanas pasākumus,” norāda iekšlietu ministre L.Mūrniece.

Sanāksmes laikā tika pārrunāta korupcijas risku analīze, nosakot arī turpmākos uzdevumus korupcijas izskaušanai un disciplīnas uzlabošanai dienestos.

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Guntis Pujāts, raksturojot situāciju dienestā, informēja: “Lai gan korupcijas līmenis ir augsts, pēc veiktajām aizturēšanām situācija uzlabojas un darbinieki biežāk ziņo par krimināli sodāmiem noziegumiem. Kopumā situācija tiek pārzināta un kontrolēta.”

Arī Valsts policijas Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšnieks Kristaps Kalniņš atzina, ka birojs veiksmīgi tiek galā ar saviem pienākumiem, izmeklējot darbinieku pārkāpumus.

L.Mūrniece tuvākajā laikā plāno tikšanos ar Valsts policijas IDB, lai rastu risinājumu sūdzību skaitam par iespējamiem pārkāpumiem aizturēšanu laikā.

Dienesti bija vienisprātis, ka ir jāuzlabo informācijas apmaiņa starp iestādēm, kā arī jāievieš stingrāka disciplinārlietu kontrole, novēršot iespēju veikt papilddarbu bez vadības atļaujas. Iecerēts arī noteikt stingrāku kārtību attiecībā uz dienestu darbiniekiem pieejamo datubāzu izmantošanu, kā arī veikt regulāras šīs kārtības ievērošanas pārbaudes. Ierosināts arī uzlabot normatīvo bāzi attiecībā uz iekšlietu sistēmas iestāžu amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm izceļošanu uz ārvalstīm, kas nav saistīta ar dienesta pienākumu izpildi.

Sanāksmē piedalījās Valsts policijas, Drošības policijas, Valsts robežsardzes, Pilsonības un migrācija lietu pārvaldes, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra un citu Iekšlietu ministrijas iestāžu iekšējās kontroles dienestu vadība.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!