• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par darba organizāciju ārstniecības iestādēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2011., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224088

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par Jūrmalas teritorijas plānojuma pārbaudi

Vēl šajā numurā

11.01.2011., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par darba organizāciju ārstniecības iestādēs

“Iedzīvotāju vajadzības un nepieciešamos uzlabojumus veselības aprūpes pieejamībā visvienkāršāk atklāt uz vietas, tādēļ lielāka loma būtu jāpiešķir pašvaldības un ārstniecības iestāžu vadības sadarbībai šo jautājumu risināšanā,” norāda veselības ministrs Juris Bārzdiņš pēc Mazsalacas un Limbažu slimnīcas apmeklējuma. “Tieši darba organizācija ārstniecības iestādē nereti ir veids, kā esošā finansējuma ietvaros būtiski iespējams uzlabot pacientiem iespēju saņemt kvalitatīvu veselības aprūpi gan pie ģimenes ārstiem, gan ārstiem speciālistiem, kā arī ārstēties dienas stacionārā.”

Veselības ministrs uzsver, ka iepriekšējos gados reorganizētās slimnīcas ir veiksmīgi pielāgojušās pārmaiņām un turpina strādāt kā ārstniecības iestādes, nodrošinot vietējiem iedzīvotājiem medicīnisko aprūpi. Tādēļ ikvienas ārstniecības iestādes vadībai sadarbībā ar pašvaldībām būtu jādomā par iespēju paplašināt sniegto pakalpojumu klāstu, lai racionāli izmantotu ārstniecības iestāžu telpas, piemēram, piedāvājot sociālās aprūpes pakalpojumus. Šāda prakse tiek īstenota Limbažu slimnīcā, savukārt Mazsalacas slimnīca savu nišu atradusi, kā maksas pakalpojumu piedāvājot paliatīvo aprūpi.

Lai sekmētu vienmērīgu veselības aprūpes pieejamību visos reģionos, J.Bārzdiņš uzdevis atbildīgajām amatpersonām tuvākajos mēnešos izvērtēt iespējas un vajadzības nodrošināt medicīnisko aprūpi pirmās palīdzības saņemšanai visā valstī, izveidojot loģisku pakalpojumu pieejamības mehānismu, uzlabojot sadarbību starp ģimenes ārstiem, ambulatorajiem speciālistiem un neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta feldšeru brigādēm to bāzēšanās vietās, jo īpaši lauku rajonos.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!