• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot akreditācijas vēstules vēstniekam NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2011., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224089

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.01.2011., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot akreditācijas vēstules vēstniekam NATO

7.janvārī Valsts prezidents Valdis Zatlers Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstules Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam NATO Mārim Riekstiņam.

No 2007.gada 8.novembra līdz 2010.gada 29.aprīlim M.Riekstiņš bija Latvijas ārlietu ministrs, taču Latvijas diplomātiskajā dienestā viņš ir jau kopš 1992.gada. Būdams Ārlietu ministrijas valsts sekretārs no 1993.gada līdz 2004.gadam, tieši M.Riekstiņš vairāku gadu garumā vadīja Latvijas delegācijas iestāšanās sarunas ar NATO. Savukārt 2004.gadā jau pēc Latvijas uzņemšanas NATO M.Riekstiņš pildīja Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka ASV pienākumus, iesaistoties arī NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes Rīgā 2006.gadā organizēšanā.

Latvijas drošības politika un mērķi ir bijuši cieši saistīti ar aktīvu dalību NATO, tādējādi veicinot savas valsts un visa eiroatlantiskā reģiona drošību. Kopā ar citām dalībvalstīm Latvija ir piedalījusies daudzās NATO vadītās starptautiskās operācijās.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!