• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par Eiropas Brīvprātīgā darba gada atklāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2011., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes programmu

Vēl šajā numurā

12.01.2011., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par Eiropas Brīvprātīgā darba gada atklāšanu

Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 ietvaros izveidotā alianse visa gada garumā strādās pie politikas dokumenta izstrādes, kas ietvers rekomendācijas Eiropas un nacionālā līmeņa politikas veidotājiem brīvprātīgā darba vides sakārtošanai un attīstībai, kā arī tiks veiktas nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu brīvprātīgā darba pievienotās vērtības atzīšanu gan Eiropā, gan katrā dalībvalstī atsevišķi – šāda apņemšanās panākta, oficiāli atklājot Eiropas Brīvprātīgā darba gadu 2011.

Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 oficiālā atklāšana notika 2011.gada 8.janvārī Ungārijā (Budapeštā), kur norisinājās pirmā Eiropas Savienības (ES) līmeņa tematiskā konference “Atzīstot brīvprātīgā darba ieguldījuma nozīmi ekonomikas, sabiedrības un indivīda attīstībā – kur esam un kur ejam?” un tika atklāta Brīvprātīgā darba ceļojošā tūre Ungārijā.

Abi pasākumi tika plaši pārstāvēti, un tajos piedalījās Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece un komisāre tieslietu, pamattiesību un pilsonības jomā Viviena Redinga, Ungārijas Republikas premjera vietnieks un tieslietu ministrs Tibors Navračičs, Eiropas Ekonomikas un Sociālo lietu komitejas prezidents Stefans Nilsons, Eiroparlamenta deputāti, ES dalībvalstu amatpersonas, nevalstisko organizāciju pārstāvji, nozaru eksperti un brīvprātīgie. Latviju Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 oficiālās atklāšanas pasākumos pārstāvēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Politikas koordinācijas departamenta Jaunatnes politikas nodaļas vadītāja Diāna Sīmansone.

Atklājot tematisko konferenci, V.Redinga uzsvēra Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 nozīmi un tā sniegto iespēju vērst plašas sabiedrības uzmanību uz brīvprātīgā darba ieguldījumu pilsoniskās sabiedrības veidošanas procesā.

Konferences laikā tika uzsvērts, ka Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 mērķis nav vienotas brīvprātīgā darba atzīšanas sistēmas ieviešana, bet gan izpratnes veidošana par brīvprātīgā darba ieguvumiem, dažādu pieeju un pieredzes izplatīšana valstu līmenī.

Brīvprātīgajiem ir izšķiroša loma sabiedrības integrācijas un sociālās iekļaušanas īstenošanā, brīvprātīgais darbs ir arī instruments savstarpējās sapratnes un cieņas veidošanā, vairojot sociālo saliedētību un uzlabojot iedzīvotāju labsajūtu.

Latvija aktīvi iesaistās Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 iniciatīvā un atbalsta gada ietvaros izvirzītās apņemšanās. IZM kā Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 koordinējošā institūcija sadarbībā ar sociālajiem partneriem, nevalstiskajām organizācijām un brīvprātīgajiem īstenos pasākumus, kuros būs iespēja iesaistīties visiem Latvijas iedzīvotājiem neatkarīgi no viņu vecuma un sociālā statusa. Plānots, ka no 26.septembra līdz 2.oktobrim Latvijā notiks Eiropas Brīvprātīgā darba tūre.

Eiropas Brīvprātīgā darba gadā 2011 tiks īstenoti ne tika brīvprātīgā darba popularizēšanas pasākumi, bet arī nodrošināts mērķtiecīgs darbs brīvprātīgā darba tiesiskā ietvara sakārtošanā.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!