• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2011., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par apmaksātiem dzīvnieku TSE izmeklējumiem

Vēl šajā numurā

12.01.2011., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes programmu

Lai veicinātu primārās veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes uzlabošanos, Veselības ministrijā izveidota darba grupa, kas izstrādās papildus pieejamības un kvalitātes programmu jau esošajiem darba kvalitātes kritērijiem un novērtējuma apmaksas kārtības principus ģimenes ārstiem, kuri brīvprātīgi būs izlēmuši šajā programmā piedalīties.

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš norāda: “Ģimenes ārstu darba pilnveidošana un uzlabošana ir veids, kā attīstīt ambulatoro aprūpi un samazināt hronisko pacientu nokļūšanu dārgajā slimnīcu sektorā. Tāpat arī apmierinātība ar sava ģimenes ārsta komandas sniegtās aprūpes kvalitāti ir viens no galvenajiem kritērijiem, kas ietekmē iedzīvotāju apmierinātību ar veselības aprūpes pieejamību kopumā. Tādēļ jāizstrādā precīzi darba kvalitātes kritēriji un novērtējuma apmaksas kārtības principi, lai par labi paveiktu darbu prasmīgāk strādājošos ģimenes ārstus varētu papildus finansiāli motivēt.”

Lai uzlabotu primārās veselības aprūpes pieejamību, ģimenes ārstu praksēs valsts apmaksā otras medicīnas māsas darbu, nākotnē iecerēts lielajās praksēs apmaksāt otra ārsta darbu un veicināt kopprakšu veidošanu.

Tāpat no 1.jūlija paredzēts ilgāks pieņemšanas laiks praksēs, kurās reģistrēti vairāk nekā 2000 pacientu. Plānots, ka šie pasākumi uzlabos ambulatorās aprūpes pieejamību un līdz ar to pakāpeniski samazināsies ārstēto slimnieku skaits slimnīcās.

Darba grupā strādās speciālisti no Veselības ministrijas, Veselības norēķinu centra, Veselības ekonomikas centra, pārstāvji no Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Ģimenes ārstu un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas, kā arī veselības ministra Jura Bārzdiņa ārštata padomnieki – ģimenes ārsti Alise Nicmane-Aišpure un Aigars Pūpols.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!