• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par veselības aprūpes attīstības perspektīvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2011., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224468

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkurs

Vēl šajā numurā

18.01.2011., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par veselības aprūpes attīstības perspektīvu

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš un Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš, iepazīstinot Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputātus ar veselības nozares attīstības perspektīvu un nepieciešamajiem pasākumiem veselības aprūpes pieejamības uzlabošanai, uzsvēra, ka lielākā ietekme uz sabiedrības veselību un kvalitatīva mūža ilguma pieaugumu ir tieši veselīgai un drošai dzīves videi, kā arī dzīvesveidam, veselības profilaksei un pieejamai ģimenes ārstu aprūpei. Tādēļ jāturpina uzsāktā veselības aprūpes sistēmas pārorientēšana, arvien lielāku uzsvaru liekot uz ambulatorajā sektorā pieejamo medicīnisko palīdzību.

Veselības ministrs J.Bārzdiņš norādīja: “Sabiedrības veselībai kā augstākajam ieguvumam un vērtībai vispirms jāveidojas katra iedzīvotāja apziņā. Veselīgam dzīvesveidam jākļūst par prioritāti. Slimnīcu gultu skaits uz noteiktu iedzīvotāju daudzumu vai kādi citi kvantitatīvi rādītāji sabiedrības veselību ietekmē ievērojami mazāk nekā izvairīšanās no kaitīgiem ieradumiem vai veselīga dzīvesveida izvēle.”

Tikšanās laikā plašākās diskusijas izraisījās par veicamajām reformām veselības aprūpes nozarē. Veselības ministrijas valsts sekretārs R.Muciņš uzsvēra, ka ilgtermiņā veselības aprūpes nozare ir saņēmusi neproporcionāli zemu finansējumu, salīdzinot ar līdzīgām ES valstīm, turklāt, neskatoties uz to, ekonomiskās krīzes ietekmē finansējums veselības nozarei ir ticis ļoti būtiski samazināts. Tādējādi nepieciešamās reformas daļēji ir bijis jāveic, ne tikai lai finansējumu izlietotu maksimāli efektīvi, bet arī lai budžeta samazinājuma apstākļos saglabātu pieejamu veselības aprūpi iedzīvotājiem.

Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas deputāti apņēmās aktīvi sekot līdzi Veselības ministrijas iecerēto nozares strukturālo reformu izstrādei un iesaistīties plānu apspriešanā ar nozares profesionāļiem.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!