• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par revīzijas rezultātiem Rīgas domes Satiksmes departamentā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1999., Nr. 62/63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22447

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts budžeta revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr.5.1.-2-232

Par revīzijas rezultātiem Valsts civildienesta pārvaldē

Vēl šajā numurā

04.03.1999., Nr. 62/63

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1-2-251/98

Pieņemts: 09.02.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldību revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr. 5.1–2–251/98

Rīgā 1999. gada 9. februārī

Par revīzijas rezultātiem Rīgas domes Satiksmes departamentā

Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģija šādā sastāvā: departamenta direktora pienākumu izpildītājs K.Beljānis un kolēģijas locekļi J.Rumkovskis, A.Svirido, A.Zuitiņa izskatīja 1998. gada 23. decembrī veiktās revīzijas rezultātus par rīcību ar pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem 1996., 1997. un 1998. gada pirmajā pusgadā Rīgas domes Satiksmes departamentā un

konstatēja:

Lai nodrošinātu Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumus, pilsētas ielu, inženierbūvju, apgaismošanas sistēmas un satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu uzturēšanu, remontu un celtniecību, Rīgas dome izveidojusi Satiksmes departamentu, kas darbojas kā patstāvīga juridiska persona.

Rīgas domes Satiksmes departamentam saskaņā ar tā nolikumu jāapsaimnieko visas Rīgas pilsētas ielas, ceļi un laukumi. Kopējais Rīgas pilsētas ielu segums ir 13,2 milj. m2, no tiem 6,8 milj. m2 ir maģistrālās ielas, bet 6,4 milj. m2 ir rajonu (priekšpilsētu) un iekškvartālu ielas.

Revīzijā konstatēts, ka Rīgas dome nepilda likuma "Par pašvaldībām" 15. panta 2. punkta prasības: gādāt par visu savas administratīvās teritorijas ielu, ceļu un laukumu uzturēšanu, remontu un būvniecību un pašvaldības budžetā paredz līdzekļus tikai maģistrālo ielu un ceļu uzturēšanai.

Rīgas domes Satiksmes departamenta funkciju veikšanai pašvaldības 1997. gada budžetā paredzēti Ls 5,5 milj., no tiem maģistrālo ielu, ceļu un inženierbūvju apsaimniekošanai izdalīti Ls 3,73 milj., bet 1998. gadā attiecīgi — Ls 4,98 milj. un Ls 2,86 milj.

Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) izpilddirekciju nolikumos paredzēts, ka tām jānodrošina izpilddirekcijas pārziņā esošo ielu uzturēšana atbilstoši piešķirtajiem līdzekļiem, bet līdzekļi šim mērķim Rīgas pilsētas budžetā nav paredzēti.

Piešķirot pašvaldības pasūtījumus, Satiksmes departaments neievēro likuma "Par valsts un pašvaldību pasūtījumiem" prasības: vairākos gadījumos pasūtījuma līgumi slēgti bez konkursa un bez izsoles un nav ievēroti likumā noteiktie konkursa un izsoles publicēšanas noteikumi. Izsludinot cenu aptaujas par preču piegādēm vai pakalpojumiem, nav ievērota likumā noteiktā pretendentu vērtēšanas kārtība.

Satiksmes departamenta grāmatvedības organizācija neatbilst likuma "Par grāmatvedību" un citu normatīvo dokumentu prasībām: gada pārskats nesniedz patiesu priekšstatu par departamenta līdzekļiem, saistībām un finansiālo stāvokli. Departamentā nav nekustamā īpašuma uzskaites, nav veikta debitoru un kreditoru parādu uzskaite. Atsevišķos gadījumos nepilnīgi noformēti līgumdarbu attaisnojuma dokumenti.

Pārējie pārkāpumi, kādi pieļauti rīcībā ar pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem un minēti atzinumā, novēršami, sakārtojot grāmatvedības uzskaiti un veicot citus pasākumus.

Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors I.Zarumba, Juridiskās daļas vadītāja A.Stapkēviča, galvenā grāmatvede D.Bērziņa un Ielu un inženierdaļas vadītājs A.Zīters.

Pamatojoties uz likuma "Valsts kontroles revīzijas reglaments" 59. un 64. pantu, departamenta kolēģija

nolēma:

1. Atzīt par nepareizu Rīgas domes rīcību, ko realizē Satiksmes departaments attiecībā uz Rīgas pilsētas ielu un ceļu uzturēšanu, remontu un celtniecību, nodrošinot tikai maģistrālo ielu un ceļu uzturēšanu, kas pēc apjoma ir 51% no visu pilsētas ielu un ceļu ar segumu kopējās platības un pieprasīt no Rīgas domes novērst minēto nepareizo rīcību.

2. Pieprasīt no Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījumu piešķiršanu ielu, ceļu un inženierbūvju uzturēšanai veikt konkursa un izsoles kārtībā, kā paredzējis likums "Par valsts un pašvaldības pasūtījumu".

3. Par revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem paziņot Rīgas domei un Satiksmes departamentam.

4. Revīziju slēgt. Pieprasīt no Rīgas domes Satiksmes departamenta novērst visus revīzijā konstatētos trūkumus un par veiktajiem pasākumiem paziņot Valsts kontrolei līdz 1999. gada 31. martam.

Lēmumu var pārsūdzēt Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamentā.

Departamenta direktora pienākumu izpildītājs K.Beljānis

Kolēģijas locekļi: J.Rumkovskis, A.Svirido, A.Zuitiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!