• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 18.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2011., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224522

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 13.janvārī

Vēl šajā numurā

19.01.2011., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabinetā

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 18.janvārī

EM: Par ārkārtas situācijas atcelšanu 26 novados

Ministru kabinets 18.janvārī atbalstīja ekonomikas ministra Arta Kampara ierosinājumu atcelt ārkārtas situāciju 26 novados.

“Elektrības piegāde absolūti lielākajam vairumam iedzīvotāju ir atjaunota un ārkārtas apstākļi, pateicoties koordinētam un profesionālam AS “Latvenergo” un mežizstrādes uzņēmumu darbam, ir pārvarēti. Vienlaikus AS “Latvenergo” ir apzinājis potenciāli bīstamās vietas, kur vēl ir jāveic preventīvas darbības elektrolīniju atbrīvošanai no bīstamiem kokiem. Domāju, ka nedēļas laikā šo darbu ir iespējams paveikt,” norāda ekonomikas ministrs A.Kampars.

Vienlaikus ekonomikas ministrs uzsver, ka problēmas elektroapgādē palīdzējušas identificēt vairākus citus trūkumus, piemēram, AS “Latvenergo” sadarbībā ar pašvaldībām un valsts institūcijām, komunikācijā ar iedzīvotājiem, tādēļ 19.janvārī sasaukta uzņēmuma akcionāru ārkārtas sapulce, kurā tiks doti uzdevumi problēmu novēršanai.

Saskaņā ar AS “Latvenergo” sniegto informāciju lielā daļā valsts teritorijas, kurā šā gada 6.janvārī tika izsludināta ārkārtas situācija, elektrolīniju bojājumi ir novērsti, elektroenerģijas padeve ir atjaunota, kā arī veikta elektrolīniju apsekošana un potenciāli krītošo koku izciršana, tāpēc šodien ārkārtas situācija tiek atcelta 26 novados.

Ārkārtas situācija tiek atcelta Aglonas novadā, Aizkraukles novadā, Amatas novadā, Cesvaines novadā, Cēsu novadā, Dagdas novadā, Daugavpils novadā, Ērgļu novadā, Ilūkstes novadā, Jaunpiebalgas novadā, Kokneses novadā, Krāslavas novadā, Līgatnes novadā, Līvānu novadā, Lubānas novadā, Pārgaujas novadā, Preiļu novadā, Priekuļu novadā, Raunas novadā, Riebiņu novadā, Skrīveru novadā, Vārkavas novadā, Vecpiebalgas novadā, Ventspils novadā, Viļānu novadā un Zilupes novadā.

Joprojām ārkārtas situācija tiek saglabāta 14 novados – Aknīstes novadā, Ciblas novadā, Jaunjelgavas novadā, Jēkabpils novadā, Kārsavas novadā, Krustpils novadā, Ludzas novadā, Madonas novadā, Neretas novadā, Pļaviņu novadā, Rēzeknes novadā, Salas novadā, Varakļānu novadā un Viesītes novadā.

Elīna Bīviņa, ekonomikas ministra padomniece



EM: Par atbalstu jaunu produktu un tehnoloģiju ieviešanai

Ministru kabineta sēdē 18.janvārī tika atbalstīti Ekonomikas ministrijas rosinātie grozījumi Eiropas Savienības fondu programmā “Jaunu produktu un tehnoloģiju izstrāde – atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju ieviešanai ražošanā”, kas turpmāk novērsīs situāciju, ka ilgstoši netiek īstenoti apstiprinātie projekti.

Projektu pieņemšana šīs programmas otrajā kārtā notiek jau kopš 2010.gada 15.novembra, komersantu interese par atbalsta saņemšanu ir liela; taču vienlaikus vērojams, ka vairāki projekti no pirmajā kārtā apstiprinātajiem netiek īstenoti, jo komersants nevar noslēgt līgumu ar banku par kredīta piešķiršanu.

Lai izvairītos no situācijas, ka līgums par projektu īstenošanu tiek noslēgts ar komersantu, kurš ilgstoši nevar noslēgt līgumu ar banku un līdz ar to neuzsāk projekta īstenošanu, līdz ar to tam piešķirtais Eiropas Savienības fondu finansējums tiek “iesaldēts”, ir veiktas izmaiņas programmas nosacījumos, paredzot, ka līgumu par projektu īstenošanu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra slēgs tikai pēc kredītlīguma noslēgšanas.

Tāpat tiks pagarināts projektu iesniegumu pieņemšanas laiks līdz šā gada 7.martam, kā arī akceptētas tiesības Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai uzņemties papildu virssaistības 3 402 311 latu apmērā, kas ir 10% no pieejamā finansējuma otrajai kārtai.

Vienlaikus programmā veikti vēl šādi grozījumi:

• turpmāk tiks atbalstīta arī tādu iekārtu iegāde, kas veic iekraušanas, izkraušanas un pārkraušanas funkciju;

• starpposma pārskatā varēs iekļaut izmaksas par iekārtām, kuras nav finansējuma saņēmēja īpašumā Latvijā, t.i., tās tiek izgatavotas vai tiek transportētas, un finansējuma saņēmējs par tām ir samaksājis pirmos maksājumus, ja par attiecīgo finansējuma apmēru ir iesniegta bankas garantija, kuras termiņš ir vismaz divi mēneši pēc līgumā par projekta īstenošanu noteiktā projekta pabeigšanas datuma;

• avansa maksājuma bankas garantijas termiņš nav īsāks par diviem mēnešiem pēc līgumā par projekta īstenošanu noteiktā projekta pabeigšanas datuma.

Atbalsts šajā programmā tiek sniegts komersantiem jaunu ražošanas iekārtu un/vai patentu un licenču iegādei, kas nodrošinās jauno produktu (tajā skaitā preču vai pakalpojumu) vai tehnoloģiju (tajā skaitā tehnoloģisko procesu) ieviešanu ražošanā. Komersanti, īstenojot projektu šajā programmā, var saņemt finansējumu līdz pat 35% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām. Maksimālais finansējums vienai projekta iesniedzēja saistīto personu grupai ir noteikts 1 000 000 latu, taču jāņem vērā, ka viens komersants atlases kārtā var iesniegt vienu projektu. Kopējais apakšaktivitātē pieejamais finansējums ir 34 023 106 lati.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļaa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!