• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par veselīga uztura veicināšanas nepieciešamību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2011., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

19.01.2011., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par veselīga uztura veicināšanas nepieciešamību

“Panāktā kopīgā izpratne ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju par veselīga uztura veicināšanas nepieciešamību sabiedrības veselības uzlabošanai ir nozīmīgs solis, lai pakāpeniski mainītu iedzīvotāju uztura paradumus,” pēc tikšanās ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas izpilddirektoru Uldi Roni 13.janvārī uzsvēra veselības ministrs Juris Bārzdiņš. “Vairākkārt esmu uzsvēris, ka sabiedrības veselība nedrīkst būt tikai Veselības ministrijas vai ārstniecības personu uzmanības lokā, bet uz to jāraugās plašāk – caur dažādu nozaru spektru. Esmu gandarīts, ka šodienas tikšanās laikā atklājās arī ražotāju vēlēšanās piedalīties un sniegt konstruktīvus priekšlikumus sabiedrības veselības stratēģijas plāna pilnveidošanai.”

J.Bārzdiņš ar U.Roni pārrunāja Sabiedrības veselības pamatnostādņu projekta 2011.–2017.gadam paredzēto pasākumu plānu attiecībā uz veselīga uztura popularizēšanu.

Veselības ministrs norādīja, ka plašas diskusijas izraisījusī Veselības ministrijas iniciatīva uztura paradumu maiņu sabiedrībā panākt daļēji ar neveselīgo pārtikas produktu patēriņa samazināšanu, joprojām ir aktuāla, jo produkta cenai nereti ir izšķiroša loma. Tomēr var diskutēt par veidu, kā veicināt cenu atšķirību starp veselīgiem un neveselīgiem pārtikas produktiem, piemēram, paredzot mazākus nodokļus svaigiem augļiem, dārzeņiem, sulām un citiem ieteicamiem produktiem.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī iespēja pievienoties Ziemeļvalstu veselīgu produktu marķēšanas sistēmai.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!