• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par sniega radīto zaudējumu kompensēšanu pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2011., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 18.janvārī

Vēl šajā numurā

20.01.2011., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par sniega radīto zaudējumu kompensēšanu pašvaldībām

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir apkopojusi provizorisko informāciju no 89 pašvaldībām par sniega rādītajiem zaudējumiem pašvaldību īpašumā esošajos objektos. Pašlaik 53 pašvaldības ir informējušas par stihijas radītiem ārkārtas zaudējumiem, kas kopumā sastāda 3 401 984 miljonus latu.

Vislielākie zaudējumi ir radīti Jelgavas pilsētai, Ogres novadam, Preiļu novadam, Rēzeknes pilsētai, Rīgas pilsētai, Tukuma novadam un Daugavpils pilsētai. Savukārt, pēc VARAM saņemtās informācijas, 36 pašvaldībām finansējums no valsts budžeta nebūs nepieciešams. Informācija tiek gaidīta vēl no 30 pašvaldībām.

Lielākā daļa pašvaldību norādījušas būtiskus elektroenerģijas padeves traucējumus un ar to saistītos papildu izdevumus degvielas iegādei ģeneratoru darbināšanai ūdens padeves un siltumapgādes nodrošināšanai, kā arī pašu ģeneratoru iegādei un to nomai.

“Izprotot, ka šī ziema pašvaldībām ir radījusi vairākas problēmas, pieteikumi tiks rūpīgi vērtēti un ikdienas darbi netiks kompensēti, jo ikvienam ir pienākums rūpēties par savu īpašumu,” atzīst ministrs Raimonds Vējonis.

Ministrs arī norāda, ka pašvaldībām būtu jāapsver iespējas apdrošināt savus īpašumus, jo dažādas dabas stihijas regulāri nodara zaudējumus ēkām un citiem īpašumiem.

Kad tiks saņemta informācija no visām pašvaldībām par stihijas radītajiem zaudējumiem, VARAM sāks darbu pie pašvaldību pieprasīto kompensāciju izvērtēšanas un lūgs valdībai kompensēt pašvaldībām radītos zaudējumus no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!