• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Iepazīstinot deputātus ar ministrijas prioritārajiem jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2011., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.01.2011., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Iepazīstinot deputātus ar ministrijas prioritārajiem jautājumiem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis 18.janvārī tikšanās laikā ar Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputātiem vienojās par sadarbību, lai veicinātu vairāku ministrijas prioritāro jautājumu risināšanu.

Tie, pirmkārt, ir diskusija par otrā līmeņa pašvaldībām un plānošanas reģionu nākotni, kā arī darbs pie pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas pilnveidošanas.

“Esmu gandarīts par iespēju iepazīstināt deputātus ar ministrijas darba prioritātēm un ceru, ka, kopīgi sadarbojoties, daudzus no šiem jautājumiem varēs ātrāk virzīt uz priekšu,” pēc sēdes atzina R.Vējonis.

R.Vējonis deputātus informēja, ka viens no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) darbības virzieniem ir vienas pieturas aģentūras principa ieviešana. Šajā sakarā nepieciešams “izkustināt” informatīvo ziņojumu par vienas pieturas aģentūras principa ieviešanu pārvaldes pakalpojumu pieejamībā un R.Vējonis lūgs to skatīt kādā no tuvākajām Ministru kabineta komitejas sēdēm.

Pašvaldību attīstības jomā VARAM gatavos grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, lai dotu iespēju pašvaldībām brīvprātīgi apvienoties, kā arī lai paredzētu mehānismu sadalīšanās procesam, ja pierādīsies, ka tas ir objektīvi nepieciešams un nodrošinās labāku pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem.

Nepieciešama arī politiska diskusija par reģionālo pašvaldību izveidošanas nepieciešamību, un komisijas deputāti atzina, ka varētu kādā no sēdēm šo jautājumu apspriest. R.Vējonis atzina, ka vajadzīgs arī deputātu viedoklis par jauno pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumu.

Pēc ministra uzklausīšanas deputāti solīja līdzdarboties, lai darbs pie šiem jautājumiem noritētu raitāk.

Maija Pētermane, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!