• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 2. marta noteikumi Nr. 78 "Kārtība, kādā valsts akciju sabiedrība "Latvijas Hipotēku un zemes banka" pārņem zemesgabalus, kas ierakstīti zemesgrāmatā uz valsts vārda citu institūciju personā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1999., Nr. 64/65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22468

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.95

Par Latvijas Republikas valdības un Singapūras Republikas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi

Vēl šajā numurā

05.03.1999., Nr. 64/65

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 78

Pieņemts: 02.03.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.78

Rīgā 1999.gada 2.martā (prot. Nr.15 44.§)
Kārtība, kādā valsts akciju sabiedrība "Latvijas Hipotēku un zemes banka" pārņem zemesgabalus, kas ierakstīti zemesgrāmatā uz valsts vārda citu institūciju personā
Izdoti saskaņā ar likuma "Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās" 11.pantu
1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts akciju sabiedrība "Latvijas Hipotēku un zemes banka" (turpmāk — banka) pārņem zemesgabalus, kas ierakstīti zemesgrāmatā uz valsts vārda citu institūciju personā un uz kuriem atrodas Latvijas Republikas pilsoņu, pastāvīgo iedzīvotāju vai citu fizisko personu (turpmāk — persona) īpašumā esošas dzīvojamās ēkas vai lietošanā esošie augļu dārzi ar apbūves tiesībām (turpmāk — zemesgabals).
2. Ja zemesgabals ir nodots privatizācijai saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju", personai ir tiesības šajos noteikumos noteiktajā kārtībā lūgt bankai pārņemt zemesgabalu. Persona atlīdzina izdevumus par zemesgabala sagatavošanu privatizācijai.
3. Ja personas īpašuma tiesības uz dzīvojamo ēku vai augļu dārzā esošo apbūvi nav nostiprinātas zemesgrāmatā, personai ir tiesības šajos noteikumos noteiktajā kārtībā lūgt bankai pārņemt zemesgabalu, iesniedzot rakstisku apliecinājumu, ka īpašuma tiesības uz zemesgabalu, pamatojoties uz noslēgto pirkuma līgumu, tiks nostiprinātas vienlaikus ar īpašuma tiesībām uz dzīvojamo ēku vai augļu dārzā esošo apbūvi.
4. Persona, kura vēlas pirkt zemesgabalu, iesniedz bankā rakstisku iesniegumu, kuram pievieno:

4.1. dokumentus, kas apliecina īpašuma tiesības uz dzīvojamo ēku vai lietošanas tiesības uz augļu dārzu ar apbūves tiesībām;

4.2. Valsts zemes dienesta izziņu par zemesgabala kadastrālo vērtību.
5. Banka divu nedēļu laikā pēc attiecīgā iesnieguma saņemšanas nosūta institūcijai zemesgabala nodošanas pieprasījumu.
6. Institūcija divu nedēļu laikā pēc bankas pieprasījuma saņemšanas nodod zemesgabalu bankai ar nodošanas un pieņemšanas aktu, kuram pievieno:

6.1. zemesgrāmatu aktu vai zemesgrāmatu nodalījuma (folijas) izrakstu par zemesgabalu;

6.2. zemesgabala robežu plānu.
7. Institūcijai ir tiesības atlikt zemesgabala nodošanu bankai, par to rakstiski paziņojot bankai un personai, ja:

7.1. persona nav atlīdzinājusi izdevumus par zemesgabala ierakstīšanu zemesgrāmatā — līdz šo izdevumu atlīdzināšanai;

7.2. starp institūciju un personu ir noslēgts nomas līgums un uz šāda nomas līguma pamata ir izveidojies nomas maksājumu parāds - līdz nomas maksājumu parāda samaksai;

7.3. saskaņā ar pašvaldības ģenerālplānu vai detālplānojumu attiecīgajam zemesgabalam ir piešķirts neatbilstoša izmantojuma statuss.
8. Ja divu nedēļu laikā pēc bankas pieprasījuma saņemšanas institūcija nav nodevusi zemesgabalu bankai un nav paziņojusi par nepieciešamību atlikt tā nodošanu, zemesgabals uzskatāms par nodotu bankai. Šo noteikumu 6.punktā norādītos dokumentus banka pieprasa no zemesgrāmatu nodaļas.
9. Divu nedēļu laikā pēc zemesgabala pārņemšanas banka par to paziņo personai. Pēc zemesgabala pārņemšanas nav nepieciešams noslēgt zemes nomas līgumu starp banku un personu.
Ministru prezidents V.Krištopans

Tieslietu ministre I.Labucka

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!