• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2011., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224709

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra vizītēm Dānijā un Somijā

Vēl šajā numurā

21.01.2011., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likumu

20.janvārī Saeima trešajā, galīgajā lasījumā pieņēma Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavoto Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likumu, kas regulēs ciltsdarbu veikšanu un lauksaimniecības dzīvnieku un mājas (istabas) dzīvnieku audzēšanu.

Jaunais likums nosaka, ka šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijām, kas nodarbojas ar noteiktas lauksaimniecības dzīvnieku sugas un šķirnes izkopšanu un selekciju un pilda ar ciltsdarbu saistītus valsts pārvaldes uzdevumus, jābūt atzītām Lauksaimniecības datu centrā. Savukārt fiziskajām personām, kuras veic noteiktas ciltsdarba darbības, jāsaņem sertifikāts vai apliecība.

Lai izveidotu vienota šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku organizāciju reģistru, organizācijām, kas kārto šo dzīvnieku ciltsgrāmatu un izsniedz ciltsrakstus, būs jāreģistrējas Lauksaimniecības datu centrā.

Likumā arī noteiktas prasības lauksaimniecības dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrēšanai, lauksaimniecības dzīvnieku apzīmēšanai, pēcnācēju ieguvei, pārraudzībai un izcelsmes sertifikāta lietošanai.

Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likuma un normatīvo aktu par ciltsdarbu ievērošanu tāpat kā līdz šim uzraudzīs un kontrolēs Pārtikas un veterinārais dienests.

Likums stāsies spēkā 2011.gada 1.jūlijā.

Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē Ciltsdarba likums.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!