• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par ekspozīcijas atjaunošanu Rīgas zooloģiskajā dārzā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2011., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.01.2011., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par ekspozīcijas atjaunošanu Rīgas zooloģiskajā dārzā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis 19.janvārī apmeklēja Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu un iepazinās ar situāciju pēc traģiskā ugunsgrēka, kurā gāja bojā vairāki dzīvnieki. Ministrs zooloģiskā dārza vadībai solīja, ka tiks meklētas iespējas, kā valsts var iesaistīties šīs ekspozīcijas atjaunošanā.

R.Vējonis norādīja, ka Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ir Rīgas domei piederošs pašvaldības uzņēmums un tādēļ pirmām kārtām tieši pašvaldībai ir jādomā, kā izveidojušos situāciju risināt. Taču, protams, arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, kas jau ilgstoši atbalsta zooloģisko dārzu, meklēs iespējas palīdzēt.

Viens no šādiem variantiem varētu būt finansējuma piešķiršana no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem – šādā gadījumā pašvaldībai kā zooloģiskā dārza īpašniecei ir jāsagatavo pieteikums, kas tiks izvērtēts un galalēmumu pieņems Ministru kabinets. Otra iespēja – naudas piesaiste no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

“Ir būtiski, lai zoodārzs pilda galvenos civilizēta zooloģiskā dārza mērķus – vides izglītība, apdraudēto sugu saglabāšana. To ir iespējams panākt tikai dzīvniekiem nodrošinot humānus dzīves apstākļus,” pauž ministrs.

Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš ministru informēja, ka patlaban nav lietderīgi atjaunot zebru, strausu un antilopju turēšanu iepriekšējās mītnes vietā, jo ir iecere par šo dzīvnieku izvietošanu Āfrikas savannas ekspozīcijā. Tajā paredzēts uzbūvēt ne vien zebru mītni, bet izveidot arī pērtiķu, pušķausu cūku, surikatu un degunragputnu ekspozīcijas, izveidojot ar Žirafu māju vienotu apskates maršrutu.

Savannas ekspozīcijas tehniskā projekta izstrādāšanas izmaksas varētu nedaudz pārsniegt 100 000 latu. Projektēšanu sadalīt vairākos etapos ir praktiski neiespējami, taču būvniecība gan varētu notikt vairākās kārtās.

Zoodārza pārstāvji norāda: ja projektēšanu varētu sākt tuvākajā laikā, vismaz daļu plašās ekspozīcijas varētu pagūt uzbūvēt līdz zooloģiskā dārza 100 gadu jubilejai nākamā gada oktobrī.

Ir būtiski, ka Rīgas zooloģiskais dārzs saglabātu savu misiju piedalīties bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā, varētu iesaistīties apdraudētu sugu dzīvnieku programmās un piedalīties vides izglītībā, taču tas nav iespējams bez ieguldījumiem.

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ir Rīgas domei piederošs pašvaldības uzņēmums, kura darbības finansēšanā, pamatojoties uz sadarbības līgumu, piedalās arī valsts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, atbalstot vides izglītības un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas aktivitātes.

Maija Pētermane, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!