• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības nozares līdzekļu efektīvāku izlietojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2011., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par pašvaldībām veselības aprūpes pieejamības uzlabošanā

Vēl šajā numurā

21.01.2011., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības nozares līdzekļu efektīvāku izlietojumu

“Efektīvāks veselības nozares līdzekļu izlietojums ir viens no priekšnoteikumiem ārstniecības personu darba samaksas paaugstināšanai nākotnē,” 18.janvārī, uzrunājot Latvijas Veselības sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības arodkomiteju pārstāvjus, uzsvēra veselības ministrs Juris Bārzdiņš. “Šobrīd nozares finansējums neapšaubāmi nodrošina tikai veselības aprūpes pamatvajadzības un lielākajai daļai nozarē strādājošo darba samaksa ir ļoti zema. Finansējums veselības aprūpei ir jāpaaugstina. Panākot efektīvāku un vienmērīgāku līdzekļu izlietojumu sistēmā kopumā, jau šobrīd jārada priekšnoteikumi, lai finansējuma pieaugumu pozitīvi izjustu ikviens Latvijas iedzīvotājs – gan pacienti, gan ārstniecības personas.”

Sanāksmes laikā veselības ministrs iepazīstināja ar veselības aprūpes nozares attīstības perspektīvām, kas ietver veselības aprūpes sistēmas pārorientēšanu, arvien lielāku uzsvaru liekot uz ambulatorajā sektorā pieejamo medicīnisko palīdzību.

J.Bārzdiņš uzsvēra, ka iesāktais darbs pie primārās veselības aprūpes attīstības nozīmē ne tikai pieejamāku medicīnisko palīdzību iedzīvotājiem, bet arī vairāk darba vietu vidējam medicīniskajam personālam ģimenes ārstu praksēs. Otrās māsas iesaistīšana ģimenes ārsta komandā atvieglos ārsta darbu un ļaus vairāk laika veltīt pacientu izglītošanai ne tikai par noteikto terapiju, bet arī par veselības profilakses pasākumiem.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī jautājumi par tarifu izlīdzināšanu slimnīcu sektorā, sociālo garantiju palielināšanu veselības aprūpē strādājošajiem un cilvēkresursu attīstību. Veselības ministrs norādīja, ka ātru un vieglu risinājumu nav iespējams piedāvāt, tomēr Veselības ministrija strādā, lai ar esošo nozares finansējumu tiktu nodrošināta labākā iespējamā veselības aprūpe.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!