• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot pašvaldību vadītājus uz sadarbību kopīgos virzienos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2011., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224717

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Afganistānā tiekoties ar Latvijas kontingenta karavīriem

Vēl šajā numurā

21.01.2011., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot pašvaldību vadītājus uz sadarbību kopīgos virzienos

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis 19.janvārī piedalījās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) domes sēdē un rosināja gan pilsētu, gan novadu vadītājus sadarboties, lai vairākos pašvaldībām nozīmīgos jautājumos panāktu visiem pieņemamu risinājumu.

“Pašvaldību jautājumi, plānošana, reģionālā attīstība un informācijas tehnoloģijas – tie visi manā darba kārtībā būs vienlīdz svarīgi,” uzrunā LPS domes sēdē pauda ministrs, runājot par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) darbu.

Viņš norādīja, ka ir būtiski sadarboties un līdzsvarot novadu, lielo pilsētu intereses, lai pašvaldības attīstītos, tajās būtu uzņēmējdarbībai draudzīga vide, jaunas darba vietas un līdz ar to arī iedzīvotāji neaizplūstu prom.

R.Vējonis iezīmēja VARAM šā gada darba prioritātes, minot gan jau iepriekš aktualizētos jautājumus par vienas pieturas aģentūras principa ieviešanu, plānošanas reģionu nākotni un pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas sakārtošanu.

Papildus ministrs atzīmēja darbu pie Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020.gadam, kas ir īpaši būtisks, lai noteiktu prioritātes Eiropas Savienības fondu apguvē šajā periodā.

“Nacionālais attīstības plāns ir pamats Eiropas fondu naudas piesaistei, un ir jānodrošina, lai tā notiktu saskaņā ar valsts attīstības pamatnostādnēm. Latvijai ir ļoti būtiskas tās investīciju iespējas, ko piedāvā ES fondi, jo valsts budžetā šādu iespēju nav, tādēļ ir laikus jāsaprot valsts prioritātes šo līdzekļu apguvei. Tikpat būtiski ir saprast, ka ar pašvaldību un reģionālo attīstību iespējams panākt visas valsts uzplaukumu,” sacīja R.Vējonis.

Maija Pētermane, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!