• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra vizītēm Dānijā un Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2011., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224718

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot pašvaldību vadītājus uz sadarbību kopīgos virzienos

Vēl šajā numurā

21.01.2011., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra vizītēm Dānijā un Somijā


Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, 19.janvārī tiekoties ar Dānijas ārlietu ministri Lēni Esperseni
Foto: Ārlietu ministrija

19.janvārī vizītes laikā Dānijā Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar savu dāņu kolēģi Lēni Espersenu. Sarunas laikā ministri pārrunāja plašu ārpolitisko tēmu loku, to vidū abu valstu divpusējo attiecību jautājumus, Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību, transatlantiskās attiecības, sadarbību ar Krieviju gan divpusējā, gan Eiropas Savienības kontekstā. Ministrs uzsvēra, ka viena no Latvijas šābrīža ārpolitikas augstajām prioritātēm ir Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības nostiprināšana. Abi ministri bija vienisprātis, ka gadā, kad tiek atzīmēta Baltijas valstu diplomātisko attiecību ar Ziemeļvalstīm 20.gadadiena, ir būtiski tālāk stiprināt sadarbību, pēc iespējas plašāk iesaistot sabiedrību. Dānijas puse tika informēta arī par Latvijas interesēm enerģētiskās drošības situācijas uzlabošanā Baltijas reģionā.

Latvijas un Dānijas ārlietu ministri sniedza kopīgu paziņojumu par situāciju Baltkrievijā, kā arī pārrunāja iespējas, kā ES nostiprināt tās Austrumu partnerības politiku. Ministri pārrunāja arī situācijas attīstību Afganistānā saistībā ar jauniem NATO ISAF spēku uzdevumiem, par ko tika lemts Lisabonas samitā. Tika uzsvērts, ka nepieciešams lielāks uzsvars uz valstu civilo iesaisti situācijas Afganistānā stabilizēšanā.

Uzrunā Baltijas Attīstības foruma (Baltic Development Forum, BDF) rīkotajā diskusijā par enerģētikas drošību Baltijas jūras reģionā Ģ.V.Kristovskis iepazīstināja foruma dalībniekus ar politisko un ekonomisko situāciju Latvijā, uzsverot izlēmīgos soļus, kas Latvijas valdībai bija jāsper, īstenojot nepieciešamās reformas, lai valsti izvestu no krīzes. Vienlaikus tika apliecināta valdības apņemšanās turpināt strukturālās reformas un finanšu konsolidāciju, lai nodrošinātu ilgtspējīgu un konkurētspējīgu valsts ekonomiku. “Esošās ekonomiskās politikas mērķis ir uzlabot biznesa un investīciju vidi Latvijā,” uzsvēra ārlietu ministrs, piebilstot, ka Latvijas ekonomikas tālākas atveseļošanas izaicinājumi ir sociālās stabilitātes saglabāšana un ēnu ekonomikas samazināšana. Ministrs aicināja dāņu biznesa pārstāvjus aktīvi iesaistīties Latvijas un Baltijas jūras reģiona enerģētiskā sektora attīstīšanā, kam būtu būtiska nozīme gan Latvijas tautsaimniecības atjaunotnē, gan enerģētiskās drošības nostiprināšanā. Sarunas laikā notika diskusija par BEMIP projektu īstenošanas iespējām, tajā skaitā par Baltijas un Ziemeļvalstu elektroenerģijas tīklu integrāciju, starpsavienojumu būvniecību un energoresursu ģenerācijas jaudu potenciālo attīstību.

Baltijas Attīstības forums ir sadarbības platforma, kas apvieno Baltijas jūras reģiona lielāko uzņēmumu, reģiona nozīmīgāko pilsētu un biznesa asociāciju pārstāvjus. BDF sadarbojas ar reģiona valstu valdībām, uzņēmējiem, vadošajām pētniecības institūcijām un medijiem. Ikgadējie Baltijas Attīstības foruma samiti tiek rīkoti kopš 1999.gada. BDF samits Rīgā notika 2003.gadā.

20.janvārī ministrs devās vizītē uz Somiju.

ĀM Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!