• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par vīzu atvieglojumiem Baltkrievijas pilsoņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2011., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224857

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija

Vēl šajā numurā

26.01.2011., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par vīzu atvieglojumiem Baltkrievijas pilsoņiem

Ārlietu ministrija ir pieņēmusi lēmumu noteikt vīzu režīma atvieglojumus Baltkrievijas pilsoņiem, lai sekmētu cilvēku savstarpējos kontaktus, pilsoniskās sabiedrības un demokrātisko institūciju nostiprināšanos, kā arī ievērojot Eiropas Savienības ierosmi atbalstīt Baltkrievijas iedzīvotājus. Tādējādi, sākot ar 24.janvāri, Baltkrievijas pilsoņi, kas iesniedz dokumentus ilgtermiņa vīzas pieprasīšanai Latvijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Baltkrievijā, tiks atbrīvoti no valsts nodevas samaksas par vīzas pieprasīšanai nepieciešamo dokumentu izskatīšanu.

Šāds Latvijas lēmums pieņemts, pamatojoties uz 2010.gada 21.jūnija Ministru kabineta noteikumu Nr.571 "Noteikumi par valsts nodevu par vīzas, uzturēšanās atļaujas vai Eiropas Kopienas pastāvīgā iedzīvotāja statusa Latvijas Republikā pieprasīšanai nepieciešamo dokumentu izskatīšanu un ar to saistītajiem pakalpojumiem" 10.2.punktu.

Līdzīgus lēmumus pēdējā laikā pieņēmušas arī vairākas citas Eiropas Savienības dalībvalstis. Vienlaikus ES dalībvalstis apsver iespēju noteikt iebraukšanas ierobežojumus Savienības valstīs vairākām Baltkrievijas amatpersonām, kuras var būt saistītas ar Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu organizāciju, 19.decembra opozīcijas mītiņa vardarbīgu izklīdināšanu un dalībnieku turēšanu apcietinājumā.

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!