• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas valsts aizsardzības vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2011., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224863

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija

Vēl šajā numurā

26.01.2011., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas valsts aizsardzības vadītājiem

Lai pārrunātu aizsardzības jomas darba prioritātes 2011.gadam, kā arī iepriekšējā gadā sasniegtos rezultātus, Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers pirmdien, 24.janvārī, Rīgas pilī tikās ar aizsardzības ministru Arti Pabriku, Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi (attēlā) un Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Sārtu

Foto: Toms Kalniņš, VPK

Tiekoties ar ārvalstu diplomātisko korpusu

24.janvārī Rīgas pilī notika tradicionālā Valsts prezidenta Valda Zatlera gada sākuma tikšanās ar Latvijā akreditētajiem ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvjiem. Tikšanās laikā Valsts prezidents pateicās par sadarbību un atbalstu, kuru ārvalstu vēstnieki pērn snieguši Latvijai, kā arī rezumēja pagājušajā gadā ārpolitikā paveikto un šāgada uzdevumus.

"Latvijas ārpolitikas galvenais mērķis 2010.gadā bija veicināt un stiprināt Latvijas konkurētspēju. Tas attiecas uz ekonomisko konkurētspēju globālajā tirgū un politisko konkurētspēju starptautiskajā politikā," uzrunājot ārvalstu vēstniekus, teica Valsts prezidents.

Viņš atgādināja pērn izvirzītos mērķus ārpolitikā – ekonomiskās sadarbības veicināšanu starp valstīm, drošības nodrošināšanu NATO ietvaros un, stiprinot stratēģisko partnerību ar ASV, Latvijas lomas stiprināšanu Eiropas Savienībā, kā arī kaimiņattiecību pilnveidošanu ar Krieviju.

Savukārt, runājot par 2011.gada prezidentūras ārpolitikas prioritātēm, V.Zatlers informēja, ka "kopumā galvenais 2011.gada mērķis ir stingri nolikt Latviju atpakaļ uz ekonomiskās izaugsmes ceļa un veiksmīgi virzīties ekonomiskās atveseļošanas programmas pabeigšanas virzienā, pievienojoties eiro 2014.gadā". Valsts prezidents norādīja, ka arī viņa ārpolitikas centieni būs vērsti, lai sasniegtu šo mērķi.

Valsts prezidents uzsvēra arī to, ka attiecībā uz drošību 2011.gadā būs jāievieš Lisabonas NATO samitā pieņemtie lēmumi, kur būtiska būs sadarbības turpināšana ar Latvijas stratēģisko partneri – ASV, kā arī Latvijas drošības politikas prioritāšu sarakstā paliks ISAF operācija Afganistānā.

Eiropas Savienības kontekstā V.Zatlers atzīmēja nepieciešamību pievērst papildu uzmanību ekonomiskās krīzes efektu pārvarēšanai, kur viena no galvenajām jomām būs Stabilitātes un attīstības pakta stiprināšana, un uzsvēra nepieciešamību vairāk strādāt ar Eiropas enerģijas piegādes un transporta tīklu izveidi, kas savienotu dažādus Eiropas reģionus. Viņš minēja arī Austrumu partnerību kā vienu no būtiskajiem ES dienaskārtības punktiem.

Valsts prezidents uzrunas laikā minēja, ka pagājušajā gadā ir notikušas 24 Valsts prezidenta ārvalstu vizītes. Savukārt Latviju valsts un oficiālajās vizītēs apmeklējuši Čehijas, Somijas, Slovēnijas un Ukrainas prezidenti, kā arī Rīgā notikusi Baltijas valstu un Polijas prezidentu tikšanās.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!