• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dienvidkorejas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2011., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gatavību dabas kataklizmu novēršanai

Vēl šajā numurā

27.01.2011., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dienvidkorejas vēstnieka vizīti Saeimā

Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu 24.janvārī, tiekoties ar Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čoju Hījongu, pārrunāja abu valstu politiskās un ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas.

Latvija ir ieinteresēta padziļināt sadarbību ar Dienvidkoreju, kura ir viens no ekonomiski un politiski nozīmīgākajiem spēlētājiem Āzijā, sarunā uzsvēra Saeimas deputāti. Līdzās ekonomikai, arī izglītība tika minēta kā viena no potenciālajām abu valstu sadarbības jomām. Vēstnieks apliecināja, ka interese par Latviju ir gan korejiešu uzņēmējiem, gan tūristiem, kuri aizvien biežāk apmeklē mūsu valsti.

Tikšanās laikā deputātu grupas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns vēstniekam pasniedza oficiālu Saeimas priekšsēdētājas ielūgumu Dienvidkorejas Nacionālās asamblejas priekšsēdētājam vizītē apmeklēt Latviju. Puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu nozīmību valstu divpusējo attiecību veidošanā.

Sarunā tika pārrunāta arī politiskā un militārā situācija Korejas pussalā. Raksturojot konflikta sarežģītību, vēstnieks norādīja, ka Ziemeļkoreja ir nopietns militārs drauds Dienvidkorejai. Tomēr vienlaikus jāatceras, ka arī Ziemeļkorejā dzīvo korejieši, kuri nav vainīgi pie šīs valsts režīma agresīvās politikas, kas valsti novedusi pašizolācijā, pauda vēstnieks. Viņš uzsvēra, ka Dienvidkoreja ir atvērta sarunām ar Ziemeļkoreju, tomēr jebkādām militārām provokācijām nākotnē dos stingru militāru atbildi.

Saeimas deputātu grupā sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu strādā 22 deputāti, un tā darbojās arī iepriekšējā Saeimas sasaukumā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!