• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Japānas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2011., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

27.01.2011., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Japānas vēstnieka vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze 25.janvārī tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Takaši Osanai.

G.Daudze bija vienisprātis ar Japānas diplomātu, ka abu valstu attiecības ir teicamas, par ko liecina arī augsta līmeņa vizīšu apmaiņas. "Latvijā joprojām atceras Viņa majestātes Japānas imperatora Akihito vizīti Latvijā 2007.gadā. Tāpat 2009.gads ir bijis ļoti intensīvs, sākot ar Latvijas premjerministra un Saeimas priekšsēdētāja vizītēm Japānā, kā arī Japānas parlamenta Padomnieku palātas priekšsēdētāja vizīti Latvijā," atzina Saeimas priekšsēdētājas biedrs.

Japānas vēstnieks augstu novērtēja G.Daudzes personīgo ieguldījumu Latvijas un Japānas attiecību veidošanā. Saeimas priekšsēdētāja amatā oficiālā vizītē apmeklējot Japānu, G.Daudze atstājis ļoti labu iespaidu uz Japānas parlamentāriešiem, sacīja vēstnieks.

G.Daudze atzīmēja, ka simbolisku nozīmi šai tikšanās reizei piešķir 26.janvāra datums, jo tad aprit 90 gadi, kopš Japāna ir atzinusi Latvijas neatkarību. Tāpat šā gada 10.oktobrī apritēs 20 gadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas. Vēstnieks norādīja, ka šogad plānoti vairāki pasākumi šo nozīmīgo notikumu atcerei, un pauda interesi par Latvijas Valsts prezidenta vizītes organizēšanas iespējām šā gada otrajā pusē Japānā. Diplomāts uzsvēra milzīgo divpusējo attiecību potenciālu un iespējas veidot daudz ciešākas ekonomiskās saites. Viena no iespējām, kā veicināt divpusējās ekonomiskās attiecības un biznesa kontaktus, ir tradicionālā uzņēmēju klātbūtne valsts amatpersonu pavadošajās delegācijās, sacīja G.Daudze. 

Tāpat amatpersonas pārrunāja starp­parlamentāro sakaru lomu Latvijas un Japānas attiecību sekmēšanā un izveidoto sadarbības grupu nozīmi abos parlamentos.

T.Osanai ir pirmais Latvijā rezidējošais Japānas vēstnieks, akreditēts 2009.gada 17.martā. 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!