• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Slovākijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2011., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224957

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Šrilankas vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

27.01.2011., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Slovākijas vēstnieka vizīti Saeimā

Latviju un Slovākiju vieno vēsturiskā pieredze un līdzīgas intereses Eiropas Savienībā (ES). To 21.janvārī, tiekoties ar Slovākijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Dušanu Krištofiku, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības, puses bija vienisprātis par nepieciešamību intensificēt regulāras konsultācijas par aktuāliem ES darba kārtības jautājumiem. "Šāda nostāju saskaņošana mums kā nelielām valstīm sniedz labu iespēju tikt sadzirdētām Eiropas Savienības līmenī un sekmīgi aizstāvēt mūsu nacionālās intereses," pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Kā īpaši būtiskus jautājumus, kuros Latvija meklē citu dalībvalstu atbalstu, Saeimas priekšsēdētāja minēja sarunas par jauno ES finanšu perspektīvu jeb daudzgadu budžetu, kā arī nepieciešamību panākt ES lauksaimniecības tiešmaksājumu palielināšanu Latvijas zemniekiem. S.Āboltiņa rosināja šādas konsultācijas aktīvi veikt arī abu valstu parlamentu Eiropas lietu komisiju līmenī.

Arī vēstnieks akcentēja parlamentāro kontaktu lomu valstu divpusējās attiecībās un vērsa uzmanību uz iespēju vairāk attīstīt reģionālo sadarbību starp trim Baltijas valstīm un četrām Višegradas grupas valstīm – Slovākiju, Čehiju, Poliju un Ungāriju.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāts gaidāmais pasaules čempionāts hokejā, kas maijā norisināsies Slovākijā. Vēstnieks atgādināja, ka Slovākija pasaules čempionātu organizēs pirmo reizi un lēmums par tā rīkošanu 2006.gadā tika pieņemts tieši Rīgā. Vēstnieks pauda cerību, ka Latvijas hokeja līdzjutēji plaši apmeklēs čempionātu, tas palīdzētu stiprināt abu valstu iedzīvotāju ikdienas kontaktus.

"Mēs labi zinām, ka Latvijas hokeja līdzjutēji ir vieni no atpazīstamākajiem un atraktīvākajiem pasaulē. Domāju, ka līdzjutēji ir gandarīti par hokeja čempionāta norisi salīdzinoši tuvu Latvijai, tas ļaus daudziem apmeklēt šo lielisko sporta notikumu," teica S.Āboltiņa.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!