• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šrilankas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2011., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224958

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2011. gada 24. janvāra sēdi

Vēl šajā numurā

27.01.2011., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šrilankas vēstnieka vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze 25.janvārī tikās ar Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Randžitu Pemsiri Džajasuriju.

"Lai arī abas valstis šķir liels attālums, pēdējā laikā attiecības kļuvušas aktīvākas, un te liels nopelns ir arī Šrilankas goda konsulam Latvijā Arnim Ančupānam," sacīja G.Daudze, atceroties 2009.gadā notikušās Šrilankas parlamenta spīkera un ārlietu ministra vizītes Latvijā. "Arī šajā Saeimas sasaukumā ir nodibināta deputātu grupa sadarbībai ar Šrilankas parlamentu, un tas ir apliecinājums, ka esam ieinteresēti arī turpmāk aktīvi sadarboties, tajā skaitā izmantojot iespēju sadarbībai abu parlamentu komisiju līmenī," uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs.

G.Daudze atzīmēja, ka starp abām valstīm ir izveidojies labs politiskais dialogs, un tas ir labs priekšnoteikums, lai uz savstarpēji izdevīgiem nosacījumiem veicinātu ciešākas saites izglītībā, kultūrā, tūrisma jomā un ekonomikā. Kā vienas no perspektīvajām sadarbības jomām Saeimas priekšsēdētājas biedrs minēja farmāciju, informācijas tehnoloģijas un preču tranzītu caur Latvijas ostām.

Arī Šrilankas vēstnieks atzīmēja aktīvo politisko dialogu un uzsvēra nepieciešamību aktivizēt ekonomiskās saites starp abām valstīm. R.Džajasurija pauda uzaicinājumu Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai vizītē apmeklēt Šrilanku, kā arī uzrunāja iespēju organizēt Šrilankas prezidenta vizīti Latvijā. Izmantojot izdevību, G.Daudze apsveica Šrilankas vēstnieku 4.februārī gaidāmajā Nacionālajā dienā, vēlot pārticību un saticību Šrilankas tautai.

Randžits Pemsiri Džajasurija akreditēts darbam Latvijā 2008.gada septembrī. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Stokholmā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!