• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par "World Expo 2010" Latvijas paviljona pārdošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2011., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224980

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 25.janvārī

Vēl šajā numurā

27.01.2011., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par "World Expo 2010" Latvijas paviljona pārdošanu

Ir noslēgts līgums par Latvijas paviljona izstādē "World Expo 2010" pārdošanu, un turpmāk vēja tunelis atradīsies vienā no pasaules lielākajām metropolēm – Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

"No izstādē "World Expo 2010" demonstrētajiem gandrīz 200 valstu paviljoniem Latvijas vēja tunelis ir viens no retajiem, kas turpinās iedvesmot apmeklētājus, to vidū miljoniem tūristu no visas pasaules. Tā uzstādīšana Pekinā, kur vēja tunelis darbosies ar Latvijas vārdu, ir liels panākums un laba platforma Latvijas biznesa eksportam Ķīnas tirgos. Līdz ar to Latvijas dalība "World Expo 2010" ir nesusi tālejošu ekonomisku efektu," norāda ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Latvijas paviljonu par 8 miljoniem juaņu (ap 625 000 latu – Red.) iegādājies uzņēmums no Liaoningas provinces. Ņemot vērā, ka izdevumus, kas saistīti ar paviljona nojaukšanu izstādes teritorijā, segs "World Expo 2010" izstādes rīkotāji un paviljona būvnieki, pārdošanas procesā cena uz tehnisko izmaksu rēķina samazināta par 9%.

Lai nodrošinātu Latvijas paviljona pārdošanu par iespējami augstāko cenu, Ekonomikas ministrija šogad rīkoja divas izsoles, kuru rezultātā panākta vienošanās ar paviljona pircēju gan par pirkuma nosacījumiem, gan tā tālāko darbību. Paredzams, ka vēja tunelis Pekinā tiks uzbūvēts jau šogad.

Latvijas paviljonā tika uzstādīts SIA "Aerodium" vertikālā vēja tunelis, kas iedvesmoja vairāk nekā 1,5 miljonus paviljona apmeklētāju.

Elīna Bīviņa, ekonomikas ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!