• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārpolitikas parlamentārajām debatēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2011., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224982

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts ārpolitiku un Eiropas Savienības jautājumiem

Vēl šajā numurā

27.01.2011., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārpolitikas parlamentārajām debatēm

Šodien, 27.janvārī, Saeimas plenārsēdē notiks politiskās debates par Ārlietu ministrijas sagatavoto, Ministru kabinetā 17.janvārī izskatīto un 17.janvārī Saeimai iesniegto ziņojumu par valsts ārpolitiku un Eiropas Savienības jautājumiem. Šādas debates Saeimā tiks rīkotas pirmo reizi.

Ziņojumā ietverta informācija par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un darbību ES jautājumos (pilns Saeimā iesniegtā ziņojuma teksts18.lpp.).

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli ārlietu ministram Saeimā jāiesniedz ar Ministru prezidentu saskaņots ikgadējais ziņojums par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā.

Saeimas Prezidijs ikgadējo ārlietu ministra ziņojumu iekļauj izskatīšanai Latvijas Republikas starptautiskās (de iure) atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā Saeimas kārtējā sēdē.

Saeimas sēdē skatot minēto ziņojumu, sākumā vārdu dod ārlietu ministram, pēc tam tiek atklātas debates. Pēc debatēm var runāt vienīgi ārlietu ministrs. Sekot debatēm klātienē tiek aicināti Latvijā rezidējošie ārvalstu vēstnieki.

Izmaiņas Saeimas kārtības rullī, kas paredz ārpolitikas debašu rīkošanu, ar Saeimas lēmumu tika veiktas 2010.gada rudenī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!