• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par elektroenerģijas padeves traucējumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2011., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 25.janvārī

Vēl šajā numurā

28.01.2011., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par elektroenerģijas padeves traucējumiem

Lai nākotnē samazinātu stipras snigšanas un apledojuma izraisītos elektroenerģijas padeves pārrāvumus un, kas būtiski, samazinātu šādu pārrāvumu radītos zaudējumus lauksaimniekiem, 27.janvārī pēc zemkopības ministra Jāņa Dūklava ierosinājuma notika ministrijas, Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes, Zemnieku saeimas, Meža īpašnieku biedrības, Latvijas Biodegvielas asociācijas un AS "Latvijas valsts meži" vadības tikšanās ar AS "Latvenergo" un AS "Sadales tīkls" vadību.

Gan lauksaimnieku, gan mežsaimnieku pārstāvji AS "Latvenergo" un AS "Sadales tīkls" norādīja, ka ļoti svarīga ir abu nozaru savlaicīga informēšana par iespējamiem elektroenerģijas padeves traucējumiem vai pārrāvumiem. Turklāt lauksaimniekiem un ražošanas uzņēmumiem vēl svarīgāk ir saņemt informāciju, kad elektroenerģijas padeve tiks atjaunota. Ļoti būtiska šāda informācija ir saimniecībām, kas strādā lopkopības nozarē, jo, piemēram, ja elektroenerģijas padeve tiks atjaunota pēc stundas vai divām, ar slaukšanu var nogaidīt, bet, ja elektroenerģija nebūs vairākas stundas vai dienas, nepieciešams ģenerators.

Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības centra (LLKC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis norādīja, ka Latvijas lauksaimnieki un mežsaimnieki ir liels AS "Latvenergo" un AS "Sadales tīkls" klients, lai abi energoapgādes uzņēmumi efektīvāk reaģētu uz to sūdzībām par elektroenerģijas padeves traucējumiem un pārrāvumiem. Tāpat lauksaimnieki pauda, ka bieži vien elektroenerģija tīklā ir sprieguma svārstības, kas regulāri sabojā dažādas ražošanas iekārtas, kas aptur darbu un rada zaudējumus.

Savukārt Meža īpašnieku biedrība un AS "Latvijas valsts meži" aicināja "Latvenergo", pirms piedāvāt kādas izmaiņas normatīvajos aktos, lai uzlabotu elektroenerģijas piegādes kvalitāti, sākotnēji tos apspriest ar meža nozari, jo, piemēram, aizsargjoslu abpus elektrolīnijām divkārtīga paplašināšana radītu lielus zaudējumus mežu īpašniekiem.

Tikšanās laikā Zemkopības ministrija un nozares organizācijas vienojās ar AS "Latvenergo" un AS "Sadales tīkls", ka jāsagatavo saimniecību un ražošanas uzņēmumu datubāze, kurus vispirms vajadzētu brīdināt par iespējamiem elektroenerģijas padeves traucējumiem, pārrāvumiem un laiku.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!