• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par Nacionālo attīstības plānu 2014.–2020.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2011., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas deputāti

Vēl šajā numurā

28.01.2011., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par Nacionālo attīstības plānu 2014.2020.gadam

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Raimonds Vējonis uzskata, ka ir nekavējoties jāsāk izstrādāt Nacionālais attīstības plāns (NAP) 2014.–2020.gadam, lai nākamajā plānošanas periodā Eiropas Savienības fondu finansējuma apguve notiktu pārdomāti un saskaņā ar noteiktajām prioritātēm.

R.Vējonis 25.janvārī piedalījās Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē, kurā tika skatīts jautājums par Latvijas pozīciju par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas nākotni. Ministrs Saeimas deputātiem norādīja, ka NAP ir jābūt par pamatu ES fondu apguvei un nedrīkst pieļaut situāciju, kad ES līdzekļu apguve nenotiek pilnīgā saskaņā ar definētajiem valsts attīstības virzieniem.

Patlaban NAP izstrāde 2014. līdz 2020.gadam ir apturēta un Valsts kancelejai uzdots uzsākt NAP 2007.–2013.gadam izvērtēšanu. Papildus vēl noteikts, ka VK jāsagatavo tiesību akta projekti jaunā NAP izstrādei, bet visas toreizējās Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija aktivitātes ir apturētas.

"Process bremzējas, jo notiek krēslu stumdīšana starp Valsts kanceleju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) par to, kurš būs galvenais NAP izstrādē. Šādā situācijā ir apgrūtinoši strādāt. Tas ir jāizbeidz un jādod iespēja VARAM sākt reālu darbu pie plāna sagatavošanas," sacīja ministrs.

R.Vējonis uzsver, ka NAP ir jāsagatavo pēc iespējas ātrāk, jo Latvijai ir būtiskas investīciju iespējas, ko piedāvā ES fondi. "Tādēļ ir laikus jāsaprot Latvijas prioritātes ES fondu apguvei nākotnē. Tāpat ir svarīgi saprast, kā ar ES fondu investīcijām panākt ne tikai visas valsts, bet arī pašvaldību attīstību," uzskata R.Vējonis.

Nacionālais attīstības plāns ir galvenais vidējā termiņa dokuments Latvijā, nosakot nozaru politiku un teritoriju attīstības prioritāšu un rīcības virzienu kopumu un to finansēšanas avotus. Nacionālajam attīstības plānam jākalpo par pamatu Eiropas Savienības fondu 2014.–2020.gadam plānošanai.

Maija Pētermane, ministra padomniecea

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!