• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2011., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225073

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: Par stipendijas "Sievietēm zinātnē" piešķiršanu 2011.gadā

Vēl šajā numurā

28.01.2011., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs

27.janvārī Saeimā pirmo reizi notikušajās ārpolitikas debatēs aizsardzības ministrs Artis Pabriks sacīja, ka aizsardzības un drošību politika vienmēr ir bijusi viena no galvenajām ārpolitikas prioritātēm.

A.Pabriks norādīja, ka Latvijai ir nozīmīga dalība aliansēs – gan drošības, gan ekonomikas stabilitātes dēļ. Kā galvenos sadarbības pīlārus ministrs nosauca NATO un ASV.

"Amerika kā stratēģiskais partneris mums parasti vispirms nozīmē drošību, bet mēs neesam pilnvērtīgi izmantojuši ekonomiskās iespējas, lai vairāk piesaistītu Amerikas biznesu Latvijā," sacīja aizsardzības ministrs. Kā pozitīvo piemēru A.Pabriks minēja, ka ASV līdz šim ieguldījusi jau 80 miljonus dolāru militārajā palīdzībā Latvijai.

"Ir ļoti būtiski, lai Latvija varētu ietekmēt lēmumus, pirms tie tiek pieņemti," uzsvēra ministrs, pieminot Mistral karakuģa pārdošanu Krievijai, kas NATO iekšienē netika pietiekami apspriests.

Tāpat ministrs norādīja, ka jāpanāk, lai ES un NATO būtu pēc iespējas pārklātākas savā reģionā.

Ministrs uzsvēra, ka Latvijai jābūt aktīvai starptautiskajās operācijās un no Afganistānas aiziet varēs tikai tad, kad šī vairs nebūs teroristu un narkotiku eksporta zeme. "Civilā iesaiste šeit ir svarīga. Jo ātrāk mēs palīdzēsim Afganistānai attīstīties, jo ātrāk mūsu karavīri atgriezīsies mājās," sacīja A.Pabriks.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!