• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par "Eiropas mobilitātes nedēļas 2010" balvas ieguvēju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2011., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par ievedmuitas samazināšanu cukuram

Vēl šajā numurā

01.02.2011., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par “Eiropas mobilitātes nedēļas 2010” balvas ieguvēju

Nedēļas nogalē Eiropas Komisijas paziņoja Eiropas mobilitātes nedēļas balvas potenciālās ieguvējas pilsētas. Latvijas galvaspilsēta Rīga ir iekļuvusi to trīs pilsētu sarakstā, kas ieguvušas visvairāk vērtēšanas komisijas balsu. Viena no pilsētām – Almada (Portugāle), Murcija (Spānija) vai Rīga – jau 14.martā Briselē oficiālajā ceremonijā tiks pasludināta kā uzvarētāja, kas iegūs “Mobilitātes nedēļas 2010 balvu”.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis apsveic Rīgu ar šo augsto sasniegumu un aicina Latvijas pilsētas un novadus arī šogad būt aktīviem un piedalīties mobilitātes nedēļas pasākumu rīkošanā.

Eiropas mobilitātes nedēļas balva tika izstrādāta, lai atalgotu pilsētas par aktivitātēm, ko tās veic saistībā ar Eiropas mobilitātes nedēļu. Balvas mērķis ir veicināt veiksmes stāstus un panākumus, rīkojot mobilitātes nedēļu. Pavisam 39 pilsētas tika pieteiktas “Eiropas mobilitātes nedēļas 2010” balvai, no tām 30 pieteikumi tika atzīti par noteikumiem atbilstošiem. Svarīgākie neatkarīgās ekspertu žūrijas izvirzītie kritēriji, pēc kuriem tika vērtētas pilsētas, bija kvalitatīvi pasākumi, kuros īstenota Eiropas mobilitātes nedēļas šā gada devīze – “Pārvietojies gudrāk, dzīvo labāk!”; programma, kurā ietverti dažādi notikumi, individuālās aktivitātes un pilsoņu iesaistīšanas pasākumi; stratēģiskā pieeja, popularizējot Eiropas mobilitātes nedēļas pasākumus medijos un sabiedrībā; inovācijas ilglaicīgajos praktiskajos pasākumos, kas iekļauti Eiropas mobilitātes nedēļā, ņemot vērā, kā tie ietekmē sabiedrības izpratni un ietekmē ilgtspējīgas kustības pilsētā veidošanu, kā arī kvalitāte un vērienīgums sadarbībā ar vietējām ieinteresētajām pusēm Eiropas mobilitātes nedēļas organizēšanā.

2010.gadā Eiropas mobilitātes nedēļā piedalījās Ķekavas novads, Dobele, Iecava, Jēkabpils, Kārsavas novads, Kocēnu novads, Kuldīga, Liepāja, Līvāni, Ogre, Olaines novads, Salaspils, Valka, Ventspils, un, protams, Rīga. Eiropā 1709 pilsētas bija apstiprinājušas dalību 2010.gada mobilitātei veltītajā nedēļā.

Eiropas mobilitātes nedēļa ir arvien lielāku atsaucību gūstošs pasākums, un tā mērķis ir veicināt ilgtspējīgu mobilitāti pilsētās un informēt sabiedrību par pašreizējās pilsētu mobilitātes ietekmi uz vidi. Tā ir iespēja aicināt iedzīvotājus izvēlēties ilgtspējīgākus transporta veidus līdzšinējo pārvietošanās līdzekļu vietā.

Eiropā šo akciju katru gadu rīko no 2010.gada 16.septembra līdz 22.septembrim, lai aktualizētu sabiedriskā transporta un velosipēdu lietošanu, kā arī pārvietošanos kājām. Eiropas mobilitātes nedēļas kulminācija paredzēta 22.septembrī, kad īpašajā dienā bez auto iedzīvotāji tiek aicināti pilnībā iztikt bez automašīnu lietošanas.

Ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!