• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par ievedmuitas samazināšanu cukuram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2011., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225156

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 27.janvārī

Vēl šajā numurā

01.02.2011., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par ievedmuitas samazināšanu cukuram

Ņemot vērā situāciju cukura tirgū, Zemkopības ministrija joprojām uzskata un Eiropas Komisijā (EK) aizstāv viedokli, ka būtiski jāsamazina (līdz pat 0 eiro/t) baltā cukura ievedmuitu Eiropas Savienībā (ES).

Zemkopības ministrija jau kopš 2010.gada novembra EK Lauksaimniecības tirgu kopējās organizācijas vadības komitejā ir paudusi viedokli, ka būtiski jāsamazina (līdz pat 0 eiro/t) baltā cukura ievedmuita ES un tādējādi jāatvieglo baltā cukura imports. “Pašreizējā situācijā, kad pasaules cukura cenas ir augstākas nekā cukura cenas Eiropas Savienībā, vienotā tirgus aizsardzība ar augstām ievedmuitām ir nepamatota un tās ir būtiski jāsamazina. Turklāt Latvija ir to dalībvalstu vidū, kuras prasa būtiski mainīt regulējumu, lai šajā tirdzniecības gadā virs kvotas saražoto cukuru varētu izmantot iekšējā tirgū pārtikas industrijas vajadzībām,” norāda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

27.janvārī ir panākta pozitīva virzība cukura ievedmuitas jautājumā – EK jau norādījusi, ka pēc vairākkārtējiem dalībvalstu un arī pārtikas ražošanas nozares lūgumiem tiek sākts darbs pie priekšlikumu izstrādes, lai padarītu virs kvotas saražoto cukuru pieejamu ES iekšējā tirgū, kā arī lai atvieglotu cukura importa ES režīmu. EK priekšlikumu galvenais mērķis ir samazināt cukura deficīta ES tirgū draudus. Zemkopības ministrija turpinās aktīvi sekot līdzi situācijai cukura tirgū ES un Latvijā un aizstāvēs Latvijas pārtikas nozares intereses gaidāmajos EK priekšlikumos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!