• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bezmaksas pienu vispārējās izglītības iestādēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2011., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225157

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mazumtirdzniecības apgrozījumu decembrī

Vēl šajā numurā

01.02.2011., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bezmaksas pienu vispārējās izglītības iestādēs

Zemkopības ministrija ir izstrādājusi un iesniegusi izskatīšanai Ministru kabinetā Ministru kabineta noteikumu projektu “Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalstu piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs”. Jaunie noteikumi paredz pārskatīt līdzšinējos t.s. Skolas piena programmas administrēšanas nosacījumus, mazinot administratīvo slogu programmas izmantotājiem (atbalsta pretendentiem un izglītības iestādēm) – tiek samazināts iesniedzamo dokumentu skaits. Papildus vēršam uzmanību, ka atbalsta pretendentiem, kas ir jau apstiprināti dalībai programmā, atkārtota apstiprināšana nebūs vajadzīga.

Tāpat kā līdz šim, ES atbalstu varēs saņemt par vairāku piena produktu piegādi pirmskolas un 1.–12.klases bērniem un jauniešiem Latvijas vispārējās izglītības iestādēs. Nemainīgs ir arī ES atbalsta apmērs – termiski apstrādātam pienam ar vai bez piedevām un raudzētiem piena produktiem ar vai bez augļu sulas piedevas piemēro atbalsta likmi 18,15 eiro/100 kg, bet raudzētiem piena produktiem ar vai bez augļu piedevas piemēro atbalsta 16,34 eiro/100 kg.

Noteikumu projekts paredz, ka 2011.gadā valsts līdzfinansēs ES atbalstu termiski apstrādāta piena (iepakojumā virs 250 ml) piegādei pirmsskolas un 1.–4.klases skolēniem. Tādējādi šiem skolēniem būs iespēja saņemt katru mācību dienu glāzi piena bez maksas. Valsts līdzfinansējuma apmērs būs 0,33 lati par litru piena, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Valsts līdzfinansējumu būs iespējams saņemt par piena piegādēm, kas veiktas no 2011.gada 1.februāra.

Atbalsta pretendentiem, kas apstiprināti dalībai programmā pirms šo noteikumu stāšanās spēkā, atkārtota apstiprināšana nebūs nepieciešama. Atbalsta programmu administrē Lauku atbalsta dienests (LAD).

Ministrijas Preses un
sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!