• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par darba organizācijas uzlabošanu Valsts policijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2011., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par sociāli atbildīgu elektrības tarifu veidošanu

Vēl šajā numurā

01.02.2011., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par darba organizācijas uzlabošanu Valsts policijā


27.janvārī pēc iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces iniciatīvas Iekšlietu ministrijā notika bijušo augsta ranga amatpersonu tikšanās, lai analizētu Valsts policijā nepieciešamos uzlabojumus saistībā ar Jēkabpilī notikušajiem traģiskajiem notikumiem.

Sanāksmes dalībnieki ar klusuma brīdi godināja Jēkabpilī notikušajā bruņotajā uzbrukumā bojāgājušo Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecāko inspektoru Andri Znotiņu.

Tikšanās dalībnieki vienprātīgi izteica atbalstu iekšlietu ministrei L.Mūrniecei, augstu novērtējot viņas aktīvo iniciatīvu, meklējot problēmas risinājumu, nevis iesniedzot demisiju.

Tikšanās dalībnieki secināja, ka ir pienācis brīdis mainīt darba organizāciju Valsts policijā, kā arī veidot diferencētu policistu darba apmaksas sistēmu un domāt par Valsts policijas atalgojuma samērīgumu ar prokuroru un tiesnešu algām, norādīja ģenerālis Jānis Apelis.

Ģenerālis Aloizs Blonskis atzina, ka Valsts policijā ir jāievieš stingra disciplinārā atbildība vispirms jau nodaļu vadības līmenī. Viņaprāt, ir jādomā arī par kriminālprocesa normām, kas ļautu efektīvāk uzraudzīt krimināllietu izmeklēšanu.

Latvijas pirmais iekšlietu ministrs Aloizs Vaznis atzina, ka ir svarīgi panākt, lai dienestā Valsts policijā tiktu pieņemti tie, kuri sistēmai patiešām ir vajadzīgi, bet, lai to panāktu, policistu atalgojumam ir jābūt par 20% augstākam par vidējo atalgojumu valstī.

Ģenerālis Aldis Lieljuskis uzsvēra, ka šajā situācijā nevajag noniecināt pērējos Valsts policijas darbiniekus, kuri savus pienākumus pilda godprātīgi. Vienlaikus jādomā par darba organizācijas uzlabošanu policijā, lai motivētu smago noziegumu atklāšanu.

Tika diskutēts arī par arodbiedrību lomu un vajadzību Valsts policijā.

Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka, apvienojot nozares profesionāļus, nākotnē varētu veidot sabiedrisko organizāciju, kura būtu tiesīga sniegt ieteikumus situācijas uzlabošanai iekšlietu sistēmā, kā arī nodarbotos ar praktiskiem jautājumiem, piemēram, narkotiku izplatības ierobežošanu.

“Mēs neaicinām atlaist vai meklēt vainīgos, bet mainīt situāciju, lai maksimāli izslēgtu šādu gadījumu atkārtošanos un izveidotu tādu policiju, ar kuru lepotos gan paši policisti, gan sabiedrība. Ikviens no bijušajiem vai esošajiem iekšlietu nozares profesionāļiem ar saviem priekšlikumiem ir aicināts piedalīties iniciatīvas grupas darbā,” norādīja šīs sanāksmes organizators, ministres ārštata padomnieks Valdis Pumpurs.

Ministrijas
Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!