• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par situāciju Ēģiptē un tūristu došanos uz turieni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2011., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par grāmatvedības bezmaksas programmu mikrouzņēmējiem

Vēl šajā numurā

01.02.2011., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par situāciju Ēģiptē un tūristu došanos uz turieni

Latvijas Ārlietu ministriju satrauc pēdējo dienu situācijas attīstība Ēģiptē, kur protesta demonstrācijās ir gājuši bojā cilvēki. Ārlietu ministrija uzskata, ka ir būtiski ieklausīties izteiktajos aicinājumos pilnībā ievērot pilsoņu tiesības pulcēties miermīlīgās demonstrācijās, kā arī ievērot politiskās, sociālās un ekonomiskās tiesības un brīvības.

Mēs aicinām arī Ēģiptes valdībā pārstāvētos politiskos spēkus, opozīcijas partijas, kā arī to līderus nepieļaut tālāku vardarbību un mobilizēt savus centienus kopīga risinājuma rašanai, lai stabilizētu situāciju valstī, veicinātu mieru, stabilitāti un izaugsmi gan Ēģiptē, gan reģionā kopumā.

Ārlietu ministrija iesaka ceļotājiem neapmeklēt valsts galvaspilsētu Kairu, īpaši pilsētas centru, kā arī Aleksandriju, Izmailiju un Suecu vietās, kur notiek plaša mēroga demonstrācijas un kurās iespējami vardarbības uzliesmojumi.

Vienlaikus potenciālajiem ceļotājiem uz Ēģipti iesakām iepazīties arī ar brīdinājumiem ceļotājiem Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkurai personai, kura dodas uz minēto valsti, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis 29.janvārī telefoniski sazinājās ar Latvijas vēstnieku Ēģiptē Māri Selgu un pārrunāja apstākļus Kairā, kā arī tajās pilsētās, kur tradicionāli uzturas daudz tūristu. Vēstnieks apliecināja, ka nav ziņu, ka valstī būtu cietis kāds Latvijas valstspiederīgais.

Ministrijas rīcībā esošās informācijas analīze liecina, ka pašlaik došanās uz šo valsti būtu rūpīgi jāapsver, tāpēc Ģ.V.Kristovskis atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus izvērtēt visus riskus, pirms pieņemt lēmumu šajā laikā doties uz Ēģipti.

Konsulārajiem dienestiem ir dots rīkojums pastiprinātā režīmā sekot līdzi notikumu attīstībai Ēģiptē un arī visā reģionā. Latvijas vēstniecība Kairā ir gatava sniegt nepieciešamo palīdzību nelaimē nonākušajiem. Citās Ēģiptes vietās konsulāro palīdzību Latvijas iedzīvotājiem ir gatavas sniegt arī citu Eiropas Savienības diplomātiskās pārstāvniecības.

“Ēģipte ir nozīmīgs sadarbības partneris Latvijai gan divpusējās sadarbības kontekstā, gan kopīgajā Eiropas Savienības un Ēģiptes dialogā. Miermīlīgas, pārdomātas institucionālās un ekonomiskās reformas šo dialogu tikai stiprinātu,” uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.

Ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!