• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par grāmatvedības bezmaksas programmu mikrouzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2011., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par tiesībām izsniegt studiju un studējošo kredītu

Vēl šajā numurā

01.02.2011., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par grāmatvedības bezmaksas programmu mikrouzņēmējiem

SIA “Andi M” sadarbībā ar Ekonomikas ministriju izveidojusi bezmaksas grāmatvedības datorprogrammu mikrouzņēmējiem “1C:Mikrouzņēmums 8”, kas būtiski atvieglos grāmatvedības kārtošanu un ļaus pārskatāmi kontrolēt uzņēmuma finanšu plūsmu un darbības rādītājus. Programma pieejama gan latviešu, gan krievu valodā.

2010.gada nogalē tika izstrādāta pirmā bezmaksas grāmatvedības programma mikrouzņēmumiem – SIA “HansaWorld Latvia”. Atgādinām, ka šādu datorprogrammu izstrāde bija viens no Mikrouzņēmumu atbalsta programmā iekļautajiem uzdevumiem.

Ar šo programmu palīdzību mikrouzņēmuma vadītājs varēs kontrolēt uzņēmuma finanšu rādītājus, veikt realizācijas, piegādes, skaidras naudas darījumu, avansa norēķinu uzskaiti un visu darba samaksas veidu uzskaiti, noliktavas uzskaites funkcijas nodrošina precīzu informāciju par noliktavas atlikumu un pasūtīto preču daudzumu.

Jaunajiem uzņēmējiem tāpat ir svarīga iespēja veikt grāmatvedības kontu plānu izveidi atbilstoši Gada pārskatu likuma 10.pantā noteiktajai bilances shēmai un 11. vai 12.pantā noteiktajai peļņas vai zaudējumu aprēķina shēmai, kā arī iespēja no grāmatvedības datorprogrammā reģistrētās informācijas sastādīt mikrouzņēmuma nodokļa ceturkšņa deklarācijas un gada pārskatu atbilstoši Gada pārskatu likuma prasībām. Ja mikrouzņēmums ir ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā persona, programma ļauj sagatavot pārskatus par pievienotās vērtības nodokli.

Bezmaksas grāmatvedības datorprogrammas mikrouzņēmējam ir pieejamas ar šādiem nosacījumiem:

• apgrozījums kalendārā gadā nepārsniedz 70 000 latu ;

• darbinieka ienākumi no mikrouzņēmuma nepārsniedz 500 latu;

• darbinieka ienākumu aprēķins nepārsniedz maksimāli pieļaujamo piecu darbinieku skaitu;

• viens lietotājs;

• viena firma.

Programmas ir leujupielādējamas bez maksas to izstrādātāju mājaslapās internetā, tāpat arī bez maksas būs pieejami programmu jauninājumi un klientu atbalsts pirmos 12 mēnešus.

Darbu pie datorporgrammas izstrādes vēl turpina SIA “Tilde”.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!