• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts reģionālās attīstības aģentūra: Par Latvijas Elektronisko iepirkumu sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2011., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225225

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

02.02.2011., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts reģionālās attīstības aģentūra: Par Latvijas Elektronisko iepirkumu sistēmu

No 1.februāra saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 28.decembra noteikumiem Nr.1241 “Centralizēto elektronisko iepirkumu noteikumi” (publicēts “LV” Nr.5, 11.01.2011.) atsevišķas preces tiešās pārvaldes iestādēm jāiepērk Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Tiešās pārvaldes iestādēm, iegādājoties biroja tehniku (multifunkcionālās drukas iekārtas; tintes drukas iekārtas; lāzerdrukas iekārtas; projektori; kopētāji), programmatūru (operētājsistēmas programmatūra; serveru standarta programmatūra un tās atbalsts; biroja programmatūra), biroja papīru (A4 formāta papīrs; A3 formāta papīrs) un zāles (izņemot zāles, kuru iepirkumus centralizēti veic Veselības ekonomikas centrs, darbojoties kā pasūtītāja pārstāvis saskaņā ar normatīvajiem aktiem par zāļu iegādi ārstniecības iestādēs) – muskuļu un skeleta sistēmas zāles; pretinfekcijas līdzekļus, obligāti jāizmanto EIS.

Savukārt no 2011.gada 15.aprīļa šīs preču grupas papildinās arī datortehnika un drukas iekārtu piederumi.

Noteikumi nosaka pienākumu iegādāties preces no EIS gadījumā, ja vienlaikus ir šādi nosacījumi: attiecīgās preces vai pakalpojumi ietilpst Ministru kabineta noteiktajā preču vai pakalpojumu grupā; preču vai pakalpojumu līgumcena 12 mēnešu laikā attiecīgajā preču vai pakalpojumu grupā ir 100 latu vai lielāka; preču piegāde vai pakalpojumu sniegšana notiek Latvijas Republikas teritorijā.

EIS ir pirmā elektronisko iepirkumu sistēma Baltijas valstīs un tika izveidota 2005.gadā. Kopš 2009.gada 1.jūnija EIS uzturēšanu un darbību nodrošina Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA), kas ir veikusi lielu ieguldījumu sistēmas pilnveidošanā un modernizācijā.

EIS apgrozījums 2010.gadā bija 6 812 681 lats (ar PVN), kas, salīdzinot ar 2009.gadu, ir pieaudzis par apmēram 2,4 miljoniem latu. Plānots, ka šogad EIS apgrozījums gadā varētu palielināties līdz 12,59 miljoniem latu. Ņemot vērā, ka piegādātāji, ievietojot preces EIS, piedāvā vidēji par 11,59% zemākas cenas nekā publiskajam sektoram citās iepirkumu procedūrās, EIS e-katalogu apakšsistēmas obligāta lietošana publiskajā sektorā nodrošinās ikgadēju 1,46 miljonu latu valsts līdzekļu ietaupījumu, neskaitot ietaupījumu no administratīvā sloga samazināšanas.

2010.gadā ERAF līdzfinansētajā projektā “E-iepirkumu sistēmas e-katalogu funkcionalitātes attīstība” tika veikti EIS uzlabojumi, rezultātā ir optimizēta Iepirkumu procesa un līgumu administrēšana E-iepirkumu sistēmas lietotāju organizācijās, uzlabota un vienkāršota sistēmas lietošana. Visas izmaiņas ir vērstās uz administratīvā sloga mazināšanu uzņēmējiem, kuri piegādā preces un pakalpojumus valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī paaugstina iepirkumu procesa caurspīdīgumu.

VRAA Starptautisko projektu
un komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!