• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2011., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225230

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par reformām Privatizācijas aģentūrā

Vēl šajā numurā

02.02.2011., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanu

1.februārī Latvijā darbu sāka Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija (CERT.LV), kas strādā Satiksmes ministrijas uzraudzībā.

CERT.LV ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta (LUMII) struktūrvienība, un tā darbojas saskaņā ar Informācijas tehnoloģiju drošības likumu, kas stājās spēkā 1.februārī.

“Jaunās institūcijas darbības uzsākšana, kā arī citu jaunā likuma normu ieviešana ir būtisks pavērsiens IT drošības jautājumu sakārtošanā valstī. Tas ir sevišķi svarīgi laikā, kad, no vienas puses, valsts un sabiedrība aizvien vairāk lieto IT pakalpojumus, bet, no otras puses, palielinās arī ar tiem saistītie riski un apdraudējumi,” norāda satiksmes ministrs Uldis Augulis.

CERT.LV pienākums ir sniegt atbalstu IT drošības incidentu novēršanā, uzturēt elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, izstrādāt rekomendācijas aktuālo IT risku novēršanai, nodarboties ar pētniecisko darbu un rīkot izglītojošus pasākumus, apmācības un mācības, sniegt atbalstu valsts institūcijām, uzraudzīt valsts un pašvaldību institūciju un elektronisko sakaru komersantu pienākumus IT drošības jomā, kā arī veikt citus ar IT drošību saistītus pienākumus. CERT.LV vada Baiba Kaškina, kura ilgstoši strādājusi LUMII akadēmiskā tīkla laboratorijā. Jaunās institūcijas tīmekļa vietne ir www.cert.lv.

Informācijas tehnoloģiju drošības likums izveido arī IT kritiskās infrastruktūras aizsardzības sistēmu, nosaka rīcību IT drošības incidentu gadījumos, pienākumus valsts un pašvaldību institūcijām IT drošībā, pienākumus elektronisko sakaru komersantiem drošības jautājumos, kā arī izveido Nacionālo IT drošības padomi.

Saistībā ar jauno likumu valdība atbalstījusi vēl citas izmaiņas normatīvajos aktos, piemēram, Satiksmes ministrijas izstrādātos Ministru kabineta noteikumus “Informācijas tehnoloģiju kritiskās infrastruktūras drošības pasākumu plānošanas un īstenošanas kārtība”.

Ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!