• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par diferencētajiem elektroenerģijas tarifiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2011., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ierosinot grozījumus Pilsonības likumā

Vēl šajā numurā

03.02.2011., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par diferencētajiem elektroenerģijas tarifiem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis norāda, ka no “Latvenergo” iecerētajām izmaiņām elektroenerģijas tarifu politikā būs vairāk cietēju nekā ieguvēju, tādēļ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija lūgs rūpīgi vērtēt uzņēmuma sagatavoto jauno tarifu plānu.

R.Vējonis norāda, ka negatīvu ietekmi diferencētie tarifi atstās ne vien uz lielajām ģimenēm, bet arī uz mājsaimniecībām, kas izmanto atjaunojamo enerģiju, un īpaši lauku iedzīvotājiem, kuriem nav pieejama centralizētā siltumapgāde, gāzes padeve un citi komunālie pakalpojumi.

“Tā ir vēršanās pret lielajām ģimenēm, kuru budžetu “Latvenergo” iecerētās izmaiņas skars vissāpīgāk, neapskaužamā situācijā nonāks arī lauku iedzīvotāji,” uzskata R.Vējonis.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs īpaši uzsver, ka cietīs arī mājsaimniecības, kurās elektroenerģija tiek izmantota videi draudzīgu apkures sistēmu, piemēram, siltumsūkņu, darbināšanai.

Lai gan “Latvenergo” skaidro, ka iecerētās izmaiņas stimulēs energoefektivitātes pasākumus, ir jāņem vērā, kādu ietekmi tas atstās uz mājsaimniecību budžetu.

Ņemot vērā iepriekšminēto, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija tuvāko dienu laikā plāno sagatavot vēstuli Ekonomikas ministrijai, aicinot tās pakļautībā esošo Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju rūpīgi un atbildīgi vērtēt “Latvenergo” jauno tarifu plānu.

Maija Pētermane,
ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!