• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par kriminālatbildību par uzbrukumu varas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2011., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EEZ un Norvēģijas finanšu atbalstu Latvijai

Vēl šajā numurā

04.02.2011., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par kriminālatbildību par uzbrukumu varas pārstāvjiem

Pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī iekšlietu ministre Linda Mūrniece uzdevusi Iekšlietu ministrijas juristiem sagatavot nepieciešamos grozījumus un panākt bargākas sankcijas Krimināllikumā paredzētajiem noziegumiem par uzbrukumu varas pārstāvjiem.

Ministru kabinetā tuvākajā laikā ir paredzēts skatīt Tieslietu ministrijas Kriminālsodu politikas koncepcijas ieviešanas procesā izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā”, kur paredzēts mīkstināt sankcijas par noziegumiem saistībā ar uzbrukumu varas pārstāvjiem.

Iekšlietu ministrijas operatīvās vadības sanāksmē 2.februārī vēlreiz ministrijas vadība un dienestu vadītāji vienojās uzstāt uz nepieciešamību Tieslietu ministrijas izstrādātajā projektā palielināt sankcijas par Krimināllikuma 269.pantā “Uzbrukums varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai” pirmajā daļā paredzēto noziegumu – par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā, palielinot sankciju “brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem” uz sankciju “brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem”.

Savukārt, ja šāda uzbrukuma rezultātā nodarīti smagi miesas bojājumi vai izraisītas citas smagas sekas vai ja uzbrukumu izdarījusi organizēta grupa, Iekšlietu ministrija uzturēs prasību par sankcijas “brīvības atņemšana no trīs līdz divpadsmit gadiem” palielināšanu uz termiņu “no pieciem līdz trīspadsmit gadiem”.

Ministrijas
Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!