• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par alkohola patēriņa mazināšanu un alkoholisma ierobežošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2011., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225375

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par Kaļiņingradas atomelektrostacijas ietekmi uz vidi

Vēl šajā numurā

04.02.2011., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par alkohola patēriņa mazināšanu un alkoholisma ierobežošanu

2.februārī Veselības ministrijā norisinājās Nacionālās alkoholisma ierobežošanas padomes sēde, kurā tika analizētas alkohola lietošanas un izplatības sekas iepriekšējos gados, kā arī apspriesti priekšlikumi alkohola patēriņa mazināšanas un alkoholisma ierobežošanas plānam 2012.–2014.gadam.

Tikšanās laikā tika uzsvērts, ka 2009.gadā ir būtiski samazinājies absolūtā alkohola patēriņš uz vienu iedzīvotāju, kā arī samazinājusies mirstība no aknu cirozes un saslimstība ar alkohola psihozēm. Taču jāturpina īstenot politika, kas samazinātu alkohola patēriņu.

Veselības ministrijas speciālisti uzsvēra, ka pamatā jāturpina strādāt pie alkohola piedāvājuma un pieprasījuma samazināšanas, kā arī jāveic alkoholisko dzērienu lietošanas un to seku monitorings un sabiedrības informēšana.

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš sacīja: “Alkohola patēriņa samazināšana ir starpnozaru uzdevums, kas ietver gan nelegālā alkohola apkarošanu, gan pieejamības mazināšanu, īpaši jauniešiem, cenu politiku, kā arī ārstēšanas un rehabilitācijas nodrošināšanu atkarīgajiem. Ir jomas, kur vērojami ļoti būtiski uzlabojumi, piemēram, smagie ceļu satiksmes negadījumi, kas izraisīti alkohola reibumā – pēdējos 15 gados tie samazinājušies trīs reizes. Tas nozīmē, ka sabiedrība pakāpeniski kļūst apzinīgāka, tomēr tas nav iemesls, lai apstātos pie sasniegtā.”

Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka mēneša laikā Veselības ministrijai tiks iesūtīti priekšlikumi alkohola patēriņa mazināšanas un alkoholisma ierobežošanas plāna 2012.–2014.gadam papildināšanai.

Nacionālā alkoholisma ierobežošanas padome ir Ministru kabineta izveidota konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir samazināt alkohola patēriņu un tā radītās sekas. Padomē ir pārstāvji no ministrijām, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirgotāju asociācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra, Latvijas Pašvaldību savienības un Veselības ekonomikas centra.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!