• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par Kaļiņingradas atomelektrostacijas ietekmi uz vidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2011., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225376

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cilvēktiesību ievērošanu Baltkrievijā un Ungārijā

Vēl šajā numurā

04.02.2011., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par Kaļiņingradas atomelektrostacijas ietekmi uz vidi

27.janvārī Rīgā notika Latvijas un Krievijas ekspertu tikšanās, kuras vienīgais mērķis bija Baltijas atomelektrostacijas būvniecības Kaļiņingradā ietekmes uz vidi noslēguma ziņojuma apspriešana.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) uzskata, ka Latvijas pusei ir jāizmanto visas iespējas, lai Latvijas atbildīgās institūcijas un sabiedrība iegūtu kompetentu informāciju par Krievijas plānoto Baltijas atomelektrostacijas būvniecību Kaļiņingradā. Šādu iespēju sniedza VARAM notikusī sabiedrības informēšanas sanāksme. Pasākumā Krievijas puses informēja visus sanāksmes dalībniekus par ietekmes uz vidi noslēguma ziņojumu, kā arī atbildēja uz sabiedrības un speciālistu jautājumiem par konkrēto dokumentu.

Saskaņā ar starptautisko praksi konsultācijas par ietekmes uz vidi novērtējumu notiek, ņemot vērā Espo konvenciju par ietekmes uz vidi novērtējumu pārrobežu kontekstā (konvencija). Konvencija paredz veikt konsultācijas citās valstīs gadījumos, kad iespējama paredzētās darbības pārrobežu ietekme uz vidi. Līdzīgas tikšanās par ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu atbildīgā valsts parasti rīko visās tajās valstīs, kas ir izteikušas šādu interesi.

Šajā sanāksmē no Latvijas puses piedalījās pārstāvji no VARAM, Aizsardzības ministrijas, Ārlietu ministrijas, AS “Latvenergo”, Vides pārraudzības valsts biroja, Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centra, Veselības inspekcijas, Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta, Latvijas Zaļās kustības, kā arī preses pārstāvji.

Savukārt no Krievijas puses piedalījās pārstāvji no Krievijas Federācijas valsts kodolenerģētikas korporācijas “Rosatom”, AS “Интер РАО ЕЭС”, AS “Koncern energoatom”, Sanktpēterburgas zinātniski pētnieciskā un projektēšanas institūta “Atomenergoprojekt” un Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijas Republikā.

Ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!