• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu tikšanos ar Turcijas parlamenta vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225451

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par filmu nozares konkurētspējas celšanu

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu tikšanos ar Turcijas parlamenta vadītāju

4.februārī Saeimas deputāti, tiekoties ar Turcijas Republikas Lielās nacionālās asamblejas priekšsēdētāju Mehmetu Ali Šahinu, pārrunāja iespējas stiprināt ekonomiskos sakarus, sadarbību izglītībā un Turcijas iesaisti Eiropas Savienības enerģētikas projektos.

Sveicot M.A.Šahinu un viņa vadīto delegāciju, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš atzīmēja Turcijas svarīgo ekonomisko, stratēģisko un vēsturisko lomu pasaulē. “Pirms tūkstošiem gadu tieši no Rīgas pa Daugavu sākās Ziemeļeiropiešu ceļš uz Turciju, un man prieks, ka arī mūsdienās kontakti ir abpusēji aktīvi,” teica O.Kalniņš.

Turcijas Lielās Nacionālās asamblejas priekšsēdētājs pauda, ka, stiprinot Turcijas un Latvijas parlamentu kontaktus, iegūs arī valstu attiecības. M.A.Šahins informēja, ka tiek plānotas arī Turcijas prezidenta un premjerministra vizītes uz Latviju, kas starpvalstu attiecībās varētu iezīmēt jaunu ēru.

Sarunā ar deputātiem no Ārlietu komisijas, Eiropas lietu komisijas un deputātu grupas sadarbībai ar Turcijas parlamentu tika pārrunāta arī sadarbība izglītībā. Puses bija vienisprātis, ka šī ir viena no perspektīvākajām sadarbības jomām. Jau tagad studentu apmaiņa notiek Eiropas Savienības programmas “Erasmus” ietvaros un vairākas Latvijas augstskolas Turcijā radušas sadarbības partnerus. M.A.Šahins apliecināja, ka, atgriežoties Turcijā, ar izglītības ministrijas pārstāvjiem runās par plašāku sadarbību ar Latviju.

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis pateicās par Turcijas nedalīto atbalstu Latvijas dalībai NATO un apliecināja mūsu valsts politisko atbalstu tālākai Turcijas integrācijai Eiropas Savienībā. Viņu interesēja Turcijas viedoklis par “Nabucco” gāzesvada līnijas attīstību. Šis ir svarīgs projekts, un Turcija vēlas, lai jau drīzumā tas tiktu īstenots, skaidroja M.A.Šahins, piebilstot, ka neredz būtiskus šķēršļus gāzesvada izbūvei.

Parlamentārieši pārrunāja arī politisko situāciju Tuvo Austrumu reģionā un Ēģiptē. Puses bija vienisprātis, cik būtiski šajā reģionā vairot mieru un stabilitāti.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!