• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par grāmatvedību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225454

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Maķedonijas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par grāmatvedību”

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 2.februārī konceptuāli atbalstīja virzībai Saeimā grozījumus likumā “Par grāmatvedību”, ar kuriem tiks atvieglotas prasības pievienotās vērtības nodokļa rēķina apliecināšanai, tādējādi samazinot administratīvo slogu un izmaksas uzņēmējiem.

Ejot līdzi laikam un arvien vairāk norēķinus veicot elektroniski, likumprojekts paredz arī vairākas situācijas, kad saimnieciskos darījumus apliecinošos dokumentos var iztikt bez tradicionālā paraksta vai elektroniskā paraksta, aizstājot tos ar noteiktu cita veida informāciju (piemēram, elektronisku autorizāciju), kas ļauj identificēt, ka saimnieciskais darījums ir noticis un kas to ir veicis, norādīja komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Vucāns.

Likumprojekts precizē identifikācijas datus, kuri iekļaujami saimnieciskās darbības apliecinošos dokumentos (piemēram, rēķinos), lai tajos būtu visa nepieciešamā informācija korektu ierakstu izdarīšanai grāmatvedības reģistros, bet vienlaikus lai tajos nebūtu liekas informācijas.

Tāpat ar likumprojektu paredzēts precizēt gada pārskatu, grāmatvedības reģistru un attaisnojuma dokumentu glabāšanas noteikumus.

Deputāti bija vienisprātis, ka uz likumprojekta izskatīšanu komisijā pirms otrā lasījuma ir jāpieaicina jomas eksperti, lai apspriestu papildu soļus birokrātisko procedūru mazināšanai grāmatvedībā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!