• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos praksei Vācijas parlamentā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par skolēnu iespējām "ēnot" Saeimas deputātus

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos praksei Vācijas parlamentā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa aicina Latvijas augstskolu absolventus pieteikties starptautiskajai parlamentu stipendiju programmai. Tās ietvaros jaunieši no Latvijas 15 nedēļas varēs līdzdarboties Vācijas Bundestāga deputātu birojos, iepazīstot parlamenta darbu, politisko lēmumu pieņemšanas mehānismu un sabiedrisko dzīvi Vācijā.

“Latvijai un Vācijai ir izveidojusies laba sadarbība parlamentārajā stipendiju programmā. Abu valstu parlamenti dod iespēju otras valsts jauniešiem iepazīt deputātu darbu, politiskos procesus un citas valsts dzīvi. Tā jau gandrīz divdesmit gadus ir lieliska pieredze Latvijas jauniešiem, un šogad Vācijas parlaments izsludinājis jaunu pretendentu atlasi. Aicinu jauniešus ar labām vācu valodas zināšanām un interesi par politiku izmantot šo lielisko iespēju,” norāda Saeimas priekšsēdētāja.

Saskaņā ar Vācijas parlamenta izvirzītajiem noteikumiem starptautiskās parlamentu stipendiju programmas pretendentiem jābūt Latvijas pilsoņiem vecumā līdz 30 gadiem ar labām vācu valodas zināšanām un pabeigtu universitātes izglītību.

Programmas dalībniekiem tiek nodrošināta izmitināšana un apdrošināšana, segti ceļa izdevumi uz Berlīni un atpakaļ, kā arī maksāta ikmēneša stipendija.

Plašāka informācija par noteikumiem un pieteikšanos pieejama Vācijas parlamenta mājaslapā www.bundestag.de/ips. Pieteikšanās termiņš ir 30.jūnijs.

Starptautisko parlamentu stipendiju programmu (Internationales Parlaments-Stipendium) Bundestāgs īsteno kopš 1986.gada, un kopumā to absolvējuši vairāk nekā 1200 jauniešu. Programmā ir iesaistījušās 29 valstis, tostarp vairākas no tām uzņem vācu jauniešus savos parlamentos.

Iespēja stažēties Vācijas parlamentā Latvijas jauniešiem ir kopš 1992.gada, un Bundestāgs šīs programmas ietvaros uzņēmis jau vairāk nekā 50 Latvijas jauniešus. Arī Saeima pērn nākusi klajā ar atbildes programmu, vācu studentiem piedāvājot iespēju iepazīt Latvijas parlamenta darbu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!