• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par ģimenes valsts pabalstu un minimālo algu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225464

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par ģimenes valsts pabalstu un minimālo algu

3.februārī Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē dalībpuses vienojās par risinājumiem ģimenes valsts pabalsta reformas jautājumā un minimālās mēneša darba algas noteikšanā turpmākajiem gadiem.

Sēdes dalībnieki uzklausīja Labklājības ministrijas ziņojumu par Labklājības ministrijas koncepciju par ģimenes valsts pabalsta reformu. Sociālie partneri pauda viedokli, ka būtu vēlams ģimenes valsts pabalstu līdz 2014.gadam saglabāt līdzšinējā apjomā, kā arī uzsvēra ģimenes valsts pabalsta kā sociālās aizsardzības mehānisma lomu, nepieciešamību vērtēt šā pabalsta lielumu Eiropas un Baltijas valstu kontekstā. Savukārt labklājības ministre Ilona Jurševska pauda viedokli, ka turpmākajos gados jāīsteno plaša un kompleksa pieeja, vērtējot pabalstu sistēmu kopā ar nodokļu politiku un citiem pasākumiem, kas būs vērsti uz labvēlīgāku ekonomisko nosacījumu radīšanu ģimenēm ar bērniem. Finanšu ministrs Andris Vilks uzsvēra, ka jautājums par ģimenes valsts pabalsta reformu jāvērtē kopumā ar turpmāk veicamiem budžeta konsolidācijas pasākumiem. Dalībpuses vienojās izveidot darba grupu, kuras sastāvā ietilptu ministriju, darba devēju un arodbiedrību pārstāvji, kas sniegtu priekšlikumus par iespējām rast citus avotus nepieciešamo finanšu resursu iegūšanai, nemainot līdzšinējo ģimenes valsts pabalsta apjomu un izmaksāšanas kārtību.

Sēdes turpinājumā NTSP dalībpuses uzklausīja Labklājības ministrijas ziņojumu par koncepciju minimālās mēneša darba algas noteikšanā turpmākajiem gadiem. Valdība un sociālie partneri vienojās atbalstīt Labklājības ministrijas koncepcijas variantu, kas paredz minimālo mēneša darba algu noteikt reizi gadā, konsultējoties ar sociālajiem partneriem NTSP sēdē. Dalībpuses vienojās, ka koncepcija jāprecizē un jāparedz nepieciešamība minimālo algu noteikt, ņemot vērā makroekonomiskos un citus kritērijus, minimālo algu citās Baltijas valstīs, iztikas minimumu, kā arī nodrošināt pakāpenisku, vienmērīgu un prognozējamu minimālās darba algas paaugstināšanos, tās saistību ar iztikas minimumu un neapliekamo iedzīvotāju ienākumu minimumu. Pēc Labklājības ministrijas izstrādātās koncepcijas precizēšanas tā tiks izskatīta Ministru kabineta komitejas sēdē.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!