• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējuma atgūšanu no Gaisa sporta sertifikācijas centra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2011.gada 7.februārī

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējuma atgūšanu no Gaisa sporta sertifikācijas centra

Finanšu ministrija (FM) kā Eiropas Savienības (ES) fondu vadošā iestāde uzdevusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) uzsākt ES finansējuma atgūšanas procedūru no uzņēmuma SIA “Gaisa sporta sertifikācijas centrs”, kurš 2004.–2006.gada ES fondu plānošanas periodā īstenoja ES fondu līdzfinansētu projektu, paredzot gaisa sporta sertifikācijas centra izveidi Jelgavā.

Ņemot vērā LIAA, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras un atbalsta saņēmēja skaidrojumus par projekta ieviešanu, kā arī īpaši izveidotās darba grupas pārbaudīto informāciju un saņemtos projekta ieviesēja skaidrojumus par projekta pašreizējo dīkstāvi, problēmām un iespējamajiem situācijas risinājumiem, vadošajai iestādei ir pamats uzskatīt, ka projekta saimnieciskā darbība netiek un nākotnē nevar tikt pilnībā nodrošināta.

Šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad valsts ekonomiskā lejupslīde nav bijis pamats projekta saimnieciskās darbības nenodrošināšanai.

FM atzīst, ka projektā noteiktie mērķi nav un nevar tikt sasniegti, kā arī projekta īstenotāju piedāvātais risinājums projekta glābšanai nevar tikt atbalstīts, jo nav saskaņā ar Eiropas Komisijas un Latvijas tiesiskajā regulējumā noteikto.

Tiks arī izvērtēta nepieciešamība veikts sistēmas auditu LIAA par projektu uzraudzības un kontroles efektivitāti, lai nākotnē pilnībā novērstu sistēmas iespējamās nepilnības attiecībā uz jautājumiem, ka saistīti ar pārbaužu veikšanu projektu īstenošanas vietā un iepirkuma atbilstības pārbaužu nodrošināšanu.

Projekta “Gaisa sporta sertifikācijas centra izveide Jelgavā” kopējās izmaksas bija 2,07 miljoni latu, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 0,72 miljoni latu, valsts budžeta finansējums 0,62 miljoni latu un privātais finansējums 0,73 miljoni latu. Projekta īstenotājiem valstij jāatmaksā pilns projekta īstenošanas laikā saņemtais līdzfinansējums – 1,35 miljoni latu.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!