• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Paužot atbalstu Latvijas–Krievijas vēsturnieku komisijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Latvijas–Lielbritānijas Tirdzniecības palātas valdi

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Paužot atbalstu Latvijas–Krievijas vēsturnieku komisijai

4.februārī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar izvirzītajiem Latvijas–Krievijas vēsturnieku komisijas Latvijas puses dalībniekiem. Tikšanās mērķis bija noskaidrot, kā ministrija un ministrs personīgi varētu palīdzēt, lai šī komisija varētu pilnvērtīgi veikt savus uzdevumus.

Sarunā ārlietu ministrs uzsvēra savu atbalstu komisijas darbībai un apliecināja savu un Ārlietu ministrijas gatavību savas kompetences ietvaros palīdzēt, lai komisijas darbam būtu rezultāti.

Izvirzītais komisijas Latvijas puses vadītājs profesors Inesis Feldmanis informēja ministru, ka komisijas Latvijas puses iespējamais sastāvs jau ir skaidrs, kaut arī līdz šim Krievijas puse vēl nav darījusi zināmu ne savu komisijas sastāvu, ne vēsturnieku skaitu tajā. “Ceram, ka no Krievijas puses komisijā būs tādi vēsturnieki, kas vēsturi uztver kā zinātni,” izteica cerību komisijas Latvijas puses vadītājs. Latvijas vēsturnieki informēja ministru arī par jomām un virzieniem, kādos komisijas Latvijas puse iecerējusi strādāt. Galvenais Latvijas vēsturnieku darbības dzinulis ir cerība uz lielāku Krievijas atvērtību tās arhīvu pieejamībā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!